Quatre morts en residències valencianes per primera vegada des de finals de març

Sanitat ha notificat 255 nous contagis i 5 defuncions. Actualment hi ha 256 persones ingressades, 54 d’elles a l’UCI

Una sanitària realitza una prova de PCR
Una sanitària realitza una PCR / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 4 defuncions en les residències de majors per primera vegada des del 22 de març. Des d’aleshores fins ahir només s’havien registrat 8 decessos en total en aquests centres.

Sanitat també ha informat que actualment hi ha 7 residències amb almenys un cas positiu, la xifra més alta des del 24 de març. A més, s’han registrat 5 nous casos positius entre les plantilles d’aquests centres. 

Quant als nous contagis diaris tornen a pujar, i amb ells la mitjana mòbil setmanal, que se situa en 186,43, vora 6 punts més que ahir dimarts. Sanitat ha notificat aquest dimecres 255 nous casos positius, per la qual cosa se n’han notificat 390.075 des que va començar la pandèmia. Els contagis actius, però, es mantenen estables, ja que hui en són 3.734.

La notícia positiva la trobem en la pressió hospitalària, ja que continua el seu lent descens, sobretot pel que fa a les UCI, que han experimentat una davallada del 15,63% respecte al dimecres passat. Així, actualment hi ha 256 persones ingressades i 54 d’elles estan a les unitats de cures intensives. En aquest sentit, el Departament de Salut de Gandia ha celebrat hui que, actualment, no tenen cap pacient a la seua unitat de cures intensives, tal com ha anunciat la Generalitat a través del seu compte de Twitter.

La nota negativa la deixen, com sempre, les defuncions. En les últimes 24 hores han mort 5 persones, una xifra inferior a les de la passada setmana que fa baixar la mitjana setmanal fins al 5,29. Fins ara han faltat per Covid-19 7.307 persones al País Valencià: 794 a la província de Castelló, 2.779 a la d'Alacant i 3.734 a la de València.

Sanitat ha informat també de 10 nous brots, un d’ells de grans dimensions (10 contagis o més) a la Vall d’Uixó, és d’origen social i afecta 11 persones. També s’han registrat brots a Almassora, Dénia, Tavernes de la Valldigna, Rafal, Oriola, Massamagrell, Elx, Sant Antoni de Benaixeve i València. 

També et pot interessar

stats