La Comunitat Valenciana recupera a poc a poc les temperatures pròpies de gener

El vent de ponent ha registrat màximes que fregaven els 20 °C en comarques centrals i del sud

Una dona, amb abric, s'acosta a la vora de la mar de la platja de la Malva-rosa aprofitant les temperatures càlides dels últims dies
Una dona, amb abric, s'acosta a la vora de la mar de la platja de la Malva-rosa aprofitant les temperatures càlides dels últims dies / Biel Aliño (Efe)

La calor s’allunya a poc a poc, després d’un episodi de vent de ponent que ha sacsejat la Comunitat Valenciana durant tot el dimecres i que continuarà durant la jornada del dijous, encara que sense tanta intensitat. L’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) ha alertat que durant la matinada del dia 17 de gener la temperatura ha sigut “excepcionalment càlida en moltes comarques”, amb màximes que han fregat els 20 graus.

Ha sigut el cas dels 19,8 °C registrats aquest dimecres a Pego (Marina Alta), i els 19,6 °C que s’han notat als pobles de Benirredrà i Vilallonga (Safor) i a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa). A València, la temperatura ha arribat als 18,4 °C. 

L’associació ha explicat que “s'han registrat molts rècords de temperatura mínima més alta de gener a la Comunitat Valenciana, especialment en el centre i el sud. Fins i tot en sèries llargues”. No obstant això, el rècord de la xarxa es va registrar el 4 de gener de 2016 amb 20,2 °C a Tavernes de la Valldigna (Safor).

L’Agència Estatal de Meteorologia ha explicat a través de les seues xarxes socials que mantindrà l’alerta en nivell groc fins divendres per fenòmens costaners a tot el litoral de la Comunitat Valenciana. El vent s'ha intensificat al llarg del matí i s'han arribat a registrar ratxes de 70 a 80 km/h en àmplies zones del territori.

En conseqüència, el nivell de preemergència per incendis forestals ha sigut extrem durant tot el dia. De fet, per a aquest dijous, es manté extrem a l'interior de València i al nord d'Alacant, passa a ser alt a Castelló i al litoral de València i baix/mitjà al sud d'Alacant, segons ha informat el servei d'Emergències 112.

En definitiva, hem viscut un ambient molt contrastat entre l'interior i la costa. Aquest dijous continua amb calor fora d'època, però divendres, per fi, s’albiren canvis. Es formarà una borrasca al Mediterrani i es preveu un dia núvol i amb pluges que cauran a partir de migdia al centre i al nord. Durant la vesprada, les precipitacions poden ser abundants al Baix Maestrat i la Plana Alta. La cota de neu baixarà fins als 1.300-1.400 metres. 

També et pot interessar

stats