La Comunitat Valenciana rebrà 1.000 milions d'euros del pla d’ajudes aprovat pel govern espanyol

Sectors com el de la indumentària festera, proveïdors de bars, gelaters o pirotècnics es beneficiaran de les ajudes.

Reunió Puig Pla Ajudes 13/03
Ximo Puig, reunit amb alguns membres del Consell aquest dissabte / Generalitat
13 de març 2021 - 14:47

La Comunitat Valenciana rebrà més de 650 milions d’euros del paquet d’ajudes directes aprovat aquest divendres pel govern espanyol, quantificades en 7.000 milions d’euros i dissenyades per a garantir la solvència de les empreses més afectades per la pandèmia. 

Les empreses valencianes, a més, accediran a uns 400 milions d’euros a través de les línies de suport financer, amb la qual cosa la Comunitat Valenciana rebrà uns 1.000 milions d’euros del paquet financer aprovat divendres, que preveu ajudes de fins a 200.000 euros per empresa, i de fins a 3.000 euros per als autònoms en mòduls. 

Així ho ha anunciat aquest dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, així com altres càrrecs del Consell. 

A les ajudes anunciades divendres podran acollir-se pimes i autònoms de 100 activitats econòmiques diferents, que podran compensar, com a màxim, el 40% de la caiguda addicional d'ingressos en el cas de pimes i micropimes, i fins a un 20% per a la resta d'empreses, segons va explicar la vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, al final de la reunió extraordinària del Consell de Ministres.   

Document
Llista dels sectors econòmics que podran optar a les ajudes
Consulta'l

Les noves ajudes que gestionarà la Comunitat Valenciana s’afegeixen als més de 400 milions que la Generalitat ha consignat al Pla Resistir i que ja han començat a arribar a autònoms i microempreses, i als més de 200 milions que es van concedir l’any passat, segons ha explicat el cap del Consell.  

Puig ha insistit que “som la comunitat autònoma que més fons ha destinat a ajudar els autònoms, empreses i treballadors pel sacrifici que han hagut de fer per a fer front a la pandèmia”. 

La prioritat, ha subratllat, són els sectors que s’han vist obligats a tancar o limitar dràsticament la seua activitat, i per tant la seua facturació durant la pandèmia. 

“Al marge de la restauració o el turisme, ara arribarem també a altres sectors com ara el comerç, els proveïdors i fabricants vinculats a la restauració, les empreses culturals, el transport o la pirotècnia”, ha destacat el president de la Generalitat. 

Dimarts, el cap del Consell es reunirà amb els agents socials i econòmics per acabar de definir la millor fórmula perquè els diners arriben com més prompte millor a les empreses i quins són els sectors en què s’ha d’incidir de manera especial perquè les empreses puguen garantir la supervivència dels llocs de treball. 

També et pot interessar

stats