La Comunitat Valenciana es presenta com a destinació estrela del turisme familiar

El club Tour and Kids i Turisme València avalen múltiples propostes aptes per a xiquets i xiquetes per tot el territori.

Parc infantil a la platja de Xàbia
Parc infantil a la platja de Xàbia / Tour and Kids

Tour and Kids, el club de turisme familiar de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, ha llançat una nova campanya publicitària amb el lema "A la Comunitat Valenciana passen coses increïbles", que està dirigida a seduir el mercat nacional. La campanya vol reforçar la posició de lideratge de la Comunitat Valenciana dins del segment familiar en el mercat nacional. El turisme familiar va generar un impacte de 18.500 milions d'euros a Espanya en 2017, segons indica l'estudi de turisme familiar realitzat per la Federació Espanyola de Famílies Nombroses. Les dades recaptades en 2017 sobre el perfil de turista que visita les oficines de la Xarxa Tourist Info a la Comunitat Valenciana indiquen que el 46% dels usuaris viatgen en família.

En vacances, moltes famílies es plantegen viatjar amb xiquets i xiquetes, i en algunes ocasions troben problemes a l'hora de decidir destinació o s'enfronten a sorpreses desagradables en comprovar, per exemple, que un determinat allotjament o activitat no són aptes per a la xiqueta de bolquers que els acompanya.

Hi ha localitats, institucions i empreses que aposten per la innovació, la creativitat i la promoció d'aquest tipus de turisme a la Comunitat Valenciana i, a més, consideren que els menuts i les menudes són l'eix principal dels viatges familiars. El segell Tour and Kids, en col·laboració amb la Conselleria de Turisme, avala propostes de natura, culturals i esportives, així com transports, hotels, albergs, restaurants i altres empreses d'oci i animació que estan dissenyades amb especial atenció a les necessitats de xiquets i xiquetes. Alguns dels socis del club són el Bioparc, la Ciutat de les Arts i les Ciències i municipis com ara Calp, Orpesa o Xàbia.

Què poden fer les famílies aquest estiu?

Aquestes són algunes de les iniciatives que han pensat en els menuts i les menudes a l'hora de dissenyar les seues propostes.

Festival Rototom Sunsplash de Benicàssim

Més de 13.000 xiquets i xiquetes menors de 13 anys es van sumar l'any passat a l'experiència Rototom, atrets per la variada oferta d'activitats pensada per a ells i elles. Aquest estiu, el festival ofereix també un programa en clau familiar, es posa a l'altura del públic menut i adapta l'estructura macro al format mini que demanen xiquets i xiquetes. Se celebra a Benicàssim entre el 16 i el 22 d'agost, i inclou tallers infantils, classes de ioga en família, contacontes, actuacions de circ, etc.

Platges de Castelló

La ciutat de Castelló de la Plana ofereix a les famílies les platges del Grau i el Pinar, on gaudir d'espais a l'aire lliure. A més, dues iniciatives demostren l'interés de la localitat en el turisme familiar: el Punt Nadó i polseres intel·ligents. La primera proposta és un punt d'acollida al costat de la biblioteca de la platja perquè mares i pares puguen canviar els nadons o atendre'ls de manera còmoda. La segona és una aposta per la seguretat dels xiquets i les xiquetes a la platja amb un localitzador per a pares i mares.

Darrere de les petjades de Jaume I al Puig

El municipi del Puig de Santa Maria organitza rutes teatralitzades i una divertida gimcana familiar durant l'estiu i la tardor per a descobrir la història, la natura i les platges d'aquest municipi, situat a uns 15 quilòmetres de València.

Museu de les Arts i les Ciències a València

Aquest museu inclou una zona anomenada l'Espai dels Xiquets, dedicada a menuts i menudes d'entre 3 i 8 anys, en la qual juguen i experimenten amb els sentits, l'aigua i els animals, i fins i tot poden construir una casa inacabada, sempre acompanyats per monitors especialitzats.

Contacontes i pirates a Dénia

Al llarg dels mesos de juliol i agost, la ciutat ofereix a les famílies visites guiades que cal reservar prèviament. Un contacontes explica la història de la vila marinera durant una hora i mitja. La localitat organitza també “Un mar de cinema i pirates”, una visita teatralitzada i participativa en què dos pirates barbarescos segresten el grup i mostren l'especial relació de Dénia amb el cinema a través de les pel·lícules rodades a la vila.

Gimcana al Campello

Aquesta localitat dóna a les famílies la possibilitat de descobrir tresors ocults seguint el mapa del pirata Llop Marí en una gimcana que explora els racons més desconeguts de la ciutat.

Piscines naturals

A més dels nombrosos quilòmetres de platges, la Comunitat Valenciana disposa d'una multitud d'escenaris naturals d'interior aptes per al bany. Anna, Montanejos, les Fonts de l'Algar, la presa de Cirat, les fonts d'Aiòder, el salt de Sucaina o el riu i les basses de Gaibiel en són uns bons exemples per a remullar-se envoltats de natura.

També et pot interessar

stats