La Comunitat Valenciana, pol d’atracció tecnològica

El volum d'inversió estrangera en el sector TIC s'ha disparat un 142% el 2021

La Comunitat Valenciana, pol d’atracció tecnològica / À Punt NTC

L'ecosistema tecnològic valencià creix en nombre, en inversions i en prestigi. En poc de temps s'ha convertit en un important pol d’innovació, per la creació d'empreses i també per l'atracció de multinacionals del sector TIC. En el mapa de tot l'estat, la valenciana és la quarta autonomia amb més empreses tecnològiques, amb un 8,9%, per darrere de Madrid, Catalunya i Andalusia. 

Només a València hi ha més de 2.200 empreses del sector i crida l'atenció sobretot el volum d'inversió estrangera, que s'ha disparat un 142% en 2021. En part gràcies a eixes inversions, la facturació del sector TIC ha crescut un 20 i mig per cent. No debades, l'augment de les contractacions de professionals especialitzats ha sigut del 6,7% en un any. 

Què és el que atrau les empreses tecnològiques?

El director general de CEEI València, Ramón Ferrandis, ha explicat a À Punt NTC que a la Comunitat Valenciana hi ha universitats, centres d’investigació i hubs que generen un “entorn molt propici” perquè hi invertisquen grans multinacionals.

Moltes empreses internacionals ubiquen les seues instal·lacions en Llançadera, a València. Alguns exemples com el gegant HP o la consultora tecnològica ERNI Consulting, que a penes fa uns mesos que està a València. 

A la Marina de València hi ha un dels majors pols de creació digital, una cantera d'emprenedors amb centenars de start-up, que permet que inversors i empreses coneguen el teixit tecnològic i que sorgisquen les col·laboracions. “Per a mi ens trobem en un moment molt dolç”, ha manifestat Majo Castillo, CEO de Zeus i Coo Sesame. 

També et pot interessar

stats