La Comunitat Valenciana no notifica cap defunció per segon dia en una setmana

La pressió hospitalària es manté a la baixa, amb 15 persones menys ingressades als hospitals en només un dia

Un sanitari treballa en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI)
Un sanitari treballa en la unitat de cures intensives (UCI) / Efe

L’accelerada del ritme de vacunació a la Comunitat Valenciana s’evidencia ja en els indicadors epidemiològics que permeten analitzar l’evolució de la pandèmia. Per segon dia en una setmana, la Conselleria de Sanitat Universal no ha notificat cap defunció, una situació que no es produïa des de la primera setmana d’agost. 

Des de l’inici de la campanya de vacunació el 28 de desembre, les morts setmanals per Covid-19 al territori valencià han caigut més d’un 97%. Aquesta setmana el departament que dirigeix Ana Barceló ha comunicat 16 decessos, una xifra que dista molt dels pitjors moments viscuts al gener, quan van arribar a notificar-se 671 defuncions en només set dies. 

Un altre dels indicadors que millora dia rere dia és el de la pressió hospitalària. A hores d'ara hi ha 128 persones ingressades als hospitals valencians, 15 menys que dijous. Baixa també, tot i que a un ritme més lent, el nombre de malalts a les unitats de cures intensives. En aquests moments 33 pacients ocupen un llit a les UCI, 3 menys que ahir. 

Per contra, els contagis per coronavirus s’eleven fins a 166 en només un dia. Per segona jornada consecutiva, els positius superen el nombre d’altes, amb 155 aquest divendres. 

La incidència es manté estable al llarg de la setmana

Pocs canvis pel que fa a la incidència a la Comunitat Valenciana. Segons les dades que facilita el Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada en els últims 14 dies se situa en els 29,88 casos cada 100.000 habitants, una xifra pràcticament identica a la de la resta de la setmana, que sempre ha estat al voltant dels 29 positius. 

Millora l’ocupació dels hospitals valencians, que baixa de l’1% per primera vegada des que hi ha registres diferenciats per comunitats autònomes. Per contra, puja lleugerament l’ocupació a les UCI, que se situa en el 3,31%. 

També et pot interessar

stats