La Comunitat Valenciana notifica 9 defuncions i 83 contagis

La Conselleria de Sanitat ha informat que hi ha 383 persones ingressades, 77 a l’UCI

Una treballadora sanitària realitza una prova PCR a un home
Una treballadora sanitària fa una prova PCR a un home / Brais Lorenzo (Efe)

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dimarts 83 nous casos de coronavirus una xifra que fa pujar a 387.443 els positius registrats des que va començar la pandèmia. Es tracta d’una quantitat més baixa que els notificats la setmana passada, però això es podria deure no a una millora de les dades sino a un retard en el recompte a causa dels dies festius.

Tot i això, la mitjana dels últims set dies és de 162 casos diaris amb tendència ascendent, així mateix la mitjana de morts des de dimarts passat és de 6, amb una tendència igualment en ascens. Per contra, pel que fa als valors assistencials, la mitjana és de 380 hospitalitzacions amb tendència descendent i 76 al dia en UCI, amb una tendència també descendent.

Actualment hi ha 3.522 casos actius, una xifra lleugerament superior als 3.512 que hi havia el divendres passat, l’última vegada que es va actualitzar la dada.

Quant a la pressió hospitalària, el nombre de llits ocupats per pacients amb Covid-19 també augmenta respecte de les dades d’aquest dilluns, passant de 374 a 383. A les unitats de cures intensives continua havent 77 persones. Per províncies son: 24 a la de Castelló (7 a l'UCI), 164 a la d’Alacant (29 a l’UCI) i 195 a la de València (41 a l’UCI).

La nota negativa la posen com sempre les defuncions. Aquest dimarts, Sanitat n’ha informat de 9 de noves, tres més que ahir que n’eren 6. No s’ha registrat cap defunció entre residents de centres de majors. Així, fins ara han mort al País València 7.228 persones amb Covid-19: 788, a la província de Castelló; 2.747, a la d’Alacant, i 3.693 a la de València.

Actualització de la situació en residències

Sanitat ha informat de només 7 contagis que afecten les treballadores i treballadors d’aquests centres, però no cap defunció ni contagi entre residents. Actualment només hi ha cinc residències amb casos actius.

Pel que fa als brots, se n’han registrat 14 de nous, el més gran, a Vila-Real, afecta 7 persones i és d’origen social.

No hi haurà retard en la vacunació

Malgrat que la farmacèutica Johnson&Johnson ha notificat hui que retardarà temporalment l’enviament de la vacuna Janssen a Europa, de la qual havien d’arribar unes 15.000 dosis al País Valencià aquest dimarts, la conselleria assegura que es mantindrà el ritme de vacunació previst per a aquesta setmana amb l’administració de 213.000 dosis de vacunes.

També et pot interessar

stats