La Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia presentaran al ministeri les propostes de revisió de les regles del Tajo-Segura

El document, per al qual hi ha de termini fins al 2 de maig, detallarà la necessitat d'un acord per a establir els criteris en els quals es basaran els càlculs per a determinar les quantitats d'aigua a enviar

Canal del tranvsasament Tajo-Segura / Unió de Llauradors (Europa Press)
Canal del tranvasament Tajo-Segura / La Unió (Europa Press)

La Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i Andalusia presentaran al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Democràtic (MITECO) les propostes tècniques en el marc del procés de consulta pública obert per a l'aprovació del projecte de Reial decret pel qual es modifica el decret que regula el transvasament per l'aqüeducte Tajo-Segura.

La consellera d'Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de Múrcia, Sara Rubira, ha explicat que l'objectiu de "defensar els interessos del Llevant i garantir el manteniment de les aportacions del transvasament, necessaris per a assegurar el proveïment a les llars i el reg dels cultius".

"Treballem en una proposta que nasca fruit del consens, i això és el que esperem per part del govern d'Espanya. Una revisió pactada amb totes les parts i en la qual s'imposen els criteris tècnics i objectius, lluny de l'habitual sectarisme hídric que patim els últims anys", ha assegurat Rubira.

El document, per al qual hi ha de termini fins al 2 de maig, detallarà la necessitat d'un acord per a establir els criteris en els quals es basaran els càlculs per a determinar les quantitats d'aigua a enviar.

Pacte nacional de l'aigua

Sara Rubira ha aprofitat la participació en el fòrum "L'aigua: un bé en perill d'extinció", organitzat pel diari La Razón, per a reclamar una política hídrica basada en un pacte nacional de l'aigua.

També et pot interessar

stats