La Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia acullen 47 immigrants del CETI de Ceuta

Tots estan sota protecció internacional per haver sol·licitat asil polític o bé formen part del programa d'atenció humanitària

En una imatge d'arxiu, un grup de persones amb protecció d'asil passa un control policial
En una imatge d'arxiu, un grup de persones amb protecció d'asil passa un control policial / Antonio Sempere / Europa Press

La Comunitat Valenciana és una de les autonomies, juntament amb Múrcia i Andalusia, que ha acollit aquest dijous un grup de 47 immigrants de diferents nacionalitats que fins ara estaven acollits al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Ceuta. De tots ells, 26 estan sota protecció internacional, després d'haver sol·licitat asil polític, mentre que els altres 21 formen part del programa d'atenció humanitària.

Totes aquestes persones van arribar a la ciutat irregularment en els últims mesos i romanien en aquest centre, que estava ja prop del límit de 512 places disponibles.

Procedeixen de zones tan dispars com Algèria, Síria, Guinea, el Sudan, Mali, la Costa d'Ivori i el Txad. La seua eixida, que ha sigut possible gràcies a les organitzacions no governamentals Fami (Associació per al Desenvolupament de la Infància), la Fundació Cepaim i Andalusia Acull, ha permés que el CETI reduïsca el número d'acollits a 400 persones.

També et pot interessar

stats