La Comunitat Valenciana pot acollir fins a 1.400 migrants de les Canàries

València, Alacant, Gandia i Guardamar del Segura tenen places per a allotjar les persones que arriben en pastera, encara que s’hi podran afegir més en establiments hotelers

Una de les embarcacoins precàries rescatada en aigües pròximes a la platja de Los Cristianos de Tenerife
Una de les embarcacions precàries rescatada prop de la platja de Los Cristianos de Tenerife aquest diumenge / Ramón de la Rocha (Efe)

La Comunitat Valenciana podrà acollir fins a 1.400 persones migrants procedents de les Canàries, segons les últimes previsions que ha oferit la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. València, Alacant, Gandia i Guardamar del Segura són alguns dels municipis que tenen places disponibles per a acollir aquestes persones i on ja han arribat les primeres.

"Aquests quatre municipis tenen les places activades i amb persones dins del sistema d'acolliment ateses íntegrament a través d'entitats pel Ministeri d'Inclusió”, ha dit. Bernabé ha afirmat que fins ara hi ha 350 places activades "i en seran més les que es vagen activant les pròximes setmanes”.

"El màxim a què es podria arribar és d'unes 1.400 places en tota la Comunitat", ha aclarit després de reunir-se amb els representants de les ONG que gestionaran el procés d’acolliment.

No obstant això, Pilar Bernabé ha assenyalat que és probable que aquestes 1.400 places, majoritàriament en hotels i hostals, “no s'ocupen de forma ni immediata, ni ho facen totes, perquè són places canviants”. En aquest sentit, afegia que no tot el món les ocupa. “Moltes persones decideixen continuar a la destinació que tenien prevista”, afegia.

Quant a l’atenció a les persones migrants, Bernabé ha aclarit que és total. "És una atenció tant d'allotjament, com de manutenció i acompanyament per a ajudar-los i organitzar l'eixida del sistema d'acolliment quan hagen de fer-ho”, ha subratllat la delegada.

Intercanvi d'informació entre administracions

Bernabé també ha manifestat que el governa espanyol està informant puntualment la vicepresidenta del Consell de les persones que estan ací i les que aniran arribant la setmana que ve "perquè hi haja una comunicació lleial entre administracions”, ha destacat. "Insistisc que tota la informació, des del primer dia, s'ha donat a la vicepresidenta. I així continuarà sent", ha postil·lat Pilar Bernabé. 

També et pot interessar

stats