L'ONG València Acull denuncia la desprotecció dels migrants quan són víctimes d'un delicte

Una dona migrant denuncia el furt del seu passaport i acaba citada per no tindre papers

València Acull reclama protecció als migrants per a poder denunciar / À Punt NTC

L'ONG València Acull denuncia la desprotecció que pateixen els migrants en situació irregular quan són víctimes d'un delicte. L'últim cas, el d'una dona que va anar a la policia per a denunciar que li havien furtat el passaport i va acabar amb una citació per a multar-la per no tindre papers. L'ONG demana a la Delegació del Govern que actue. 

La dona va acudir primer al jutjat de guàrdia a denunciar el robatori, però allí es negaren a admetre la denúncia i li van dir que la presentara a la comissaria de Russafa. "La mateixa Policia que va atendre-la es va estranyar que es presentara a la comissaria estant en situació irregular. Li van agafar la denúncia, però tot seguit la van citar per al 28 de setembre per a comparéixer davant de la Brigada d'Estrangeria", ha denunciat Paco Simón, coordinador d'igualtat de tracte i discriminació de València Acull.

L'ONG denuncia que no és la primera vegada que passa, i no entenen que en el jutjat no l'atengueruen perquè "és un dret fonamental que no hauria de tindre altres conseqüències que ser protegit per les autoritats que constitucionalment han d'emparar-te".

L'any 2004 el Defensor del Poble ja va instar el Govern a canviar la legislació d'estrangeria per a protegir les víctimes de delictes, però no va rebre cap resposta. Per això demanen "a la Delegació del Govern que actue anul·lant aquesta situació i també donant instruccions a la Policia perquè acabe amb aquest tipus de pràctiques".

Si finalment no s'arxiva la citació, la dona s'enfronta a una multa de 501 euros a 1.000 euros o, fins i tot, a l'expulsió.

També et pot interessar

stats