La Comunitat Valenciana lidera l’increment d’agents de Policia i Guàrdia Civil

Es tracta de l’autonomia que més ha augmentat el nombre d'efectius en els últims quatre anys i ha arribat al màxim històric de personal: 14.644 agents

Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ja compta amb 14.644 agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil, xifra que suposa el màxim històric de personal de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE).

Es tracta de l'autonomia "que més ha incrementat el nombre d'efectius en els últims quatre anys”, segons ha explicat aquest diumenge la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, qui afig que s'ha revertit així “la tendència d'aquesta falta de personal que va portar el govern del Partit Popular durant els seus anys de mandat". Durant els set anys anteriors, s'havia produït un descens sostingut d'agents, amb una pèrdua total de 1.302 entre 2011 i 2017, han assenyalat les mateixes fonts.

El reforç de les plantilles, afirma, "garanteix que les FCSE puguen comptar amb més i millors recursos, i això repercuteix directament en la seguretat de tota la ciutadania", ha manifestat Bernabé.

Amb la incorporació dels nous agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil a les seues destinacions a la Comunitat Valenciana, són 7.195 els policies nacionals i 7.449 els guàrdies civils en actiu.

En total, els agents destinats al nostre territori en els últims quatre anys han sigut 1.554, la qual cosa suposa un increment del 12% des de desembre de 2017, quan el conjunt de les plantilles dels dos cossos havia caigut a 13.090 agents.

Amb l'última oferta d'ocupació pública, aprovada el passat 24 de maig pel Consell de Ministres, són 18.872 les places convocades per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil des de 2018, amb taxes de reposició superiors al cent per cent.

També et pot interessar