Un total de 2.904 valencians i valencianes opositen per a ser guàrdia civil

Les oposicions han convocat 2.091 places per a tot l’Estat, que esperen quasi 27.000 aspirants

Imatge d'arxiu d'un examen d'oposició de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un examen d'oposició de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Aquest cap de setmana, 2.904 valencians i valencianes s’enfronten als exàmens d’oposició per aconseguir una de les 2.091 places a l'escala de caps i guàrdies que ofereix enguany la Guàrdia Civil en tota Espanya. En concret, s’han presentat 2.117 homes i 787 dones de tota la Comunitat Valenciana.

En l'àmbit estatal s'han presentat 26.835 persones, de les quals un 27% són dones. La mitjana d’edat dels aspirants se situa entre els 24 i 31 anys. Quant al nivell de formació, 6.464 persones han presentat títol universitari, 17 incloent un doctorat. 

La fase d'oposició es divideix en quatre proves: una de coneixements, altra de condicions físiques, un reconeixement mèdic i l’entrevista personal. Per a l'examen de coneixements, la Benemèrita ha establit vint seus, una de les quals a la ciutat de València. És necessari superar aquesta prova per a poder realitzar les següents. 

Entre els requisits mínims exigits per a poder participar en aquestes proves selectives s’ha de tindre entre 18 i 40 anys, la nacionalitat espanyola, un document oficial que certifique l’absència d'antecedents penals i tindre com a mínim el títol d'educació secundària.

Una vegada superat tot el procés d’oposició, la destinació és l'Acadèmia de Guàrdies de Baeza (Jaén) i el Col·legi de Guàrdies Joves Duque de Ahumada de Valdemoro (Madrid), on reben formació professional durant un curs acadèmic.

També et pot interessar

stats