La Comunitat Valenciana, desena en el rànquing de talent a Espanya
Segons un informe de Cotec i l'Ivie, presenta “importants febleses” per a retindre les persones amb talent.
La Comunitat Valenciana ocupa el desé lloc en el rànquing de talent a Espanya i, encara que destaca en la capacitat de creixement, presenta "importants febleses" a l'hora de retindre'l. Així mateix, el territori valencià tampoc obté bones qualificacions en els àmbits relacionats amb facilitar el talent, referits a les característiques de l'entorn regulador, de mercat i de negocis i treball. A més, la Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana en aspectes com a polítiques actives d'ocupació, productivitat, infraestructures TIC, eficàcia de l'administració o percepció de la corrupció.
Aquestes són les conclusions de l'informe Mapa de talent a Espanya, impulsat per la Fundació Cotec i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie). L'estudi, que replica l'Índex Global de Competitivitat en Atracció i Retenció del Talent (GTCI), analitza i compara la capacitat d'atraure i retindre talent de les 17 comunitats autònomes espanyoles i ofereix una primera radiografia a l'àmbit regional.
En els pilars de capacitats tècniques i coneixement, la Comunitat Valenciana també està per davall de la mitjana, ja que se situa en tots dos casos en la posició desena de les 17 autonomies per les seues febleses en variables com el percentatge de població amb educació superior, la disponibilitat de científics i enginyers i de tècnics o l'escassa activitat emprenedora de nous productes.
D'altra banda, el territori valencià ocupa un lloc destacat en el cas del pilar de creixement, que inclou variables relacionades amb l'educació i l'accés a oportunitats de creixement. A mé, està "al capdavant" en educació formal, ja que apareix en les primeres posicions en despesa pública en educació superior, rendiment de les seues universitats i ús de les xarxes virtuals socials i professionals.