La Comunitat Valenciana conté la pandèmia 20 dies després de l’inici de les Falles

Els casos actius de coronavirus han baixat de 3.000 per primera vegada en tres mesos

Imatge d’arxiu de les falleres en l'Ofrena 2021
Imatge d’arxiu de les falleres en l'Ofrena 2021

Vint dies després de l’inici de la celebració de les Falles en 18 municipis, la Comunitat Valenciana ha aconseguit contindre la pandèmia i mantindre la tendència a la baixa dels contagis, que es va iniciar al principi del mes d’agost. 

Per primera vegada des de finals de juny, inici de la quarta onada al territori valencià, els casos actius han baixat de 3.000. A hores d'ara hi ha 2.873 valencians i valencianes malaltes de Covid, que representa només el 0,55% dels contagis totals des de l’inici de la pandèmia. Per a entendre el que suposa la davallada d’aquest indicador, durant el pic de la quarta onada, el 2 d’agost, els casos actius van arribar a superar els 30.000 positius. 

En l’última actualització de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimarts 187 nous contagis de coronavirus en l’últim dia, una xifra per davall de la mitjana dels últims set dies, que se situa en 242 positius diaris. Per províncies, 32 contagis han tingut lloc a Castelló, 108 a Alacant i 47 a València. 

Pel que fa a les hospitalitzacions, en aquests moments hi ha 209 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 22 menys que dilluns passat. En canvi, puja en dos el nombre de malalts a les unitats de cures intensives, amb 60 persones en vigilància intensiva.

Quant a les morts, aquest dimarts s’han de lamentar sis defuncions, cinc de les quals corresponen als últims set dies i una al mes d’agost. Des del començament de la crisi sanitària, han mort 7.766 persones a la Comunitat Valenciana. 

Des de l’última actualització de divendres, el territori valencià no ha registrat cap brot de grans dimensions amb 10 o més casos associats. 

La pressió hospitalària marca valors de nova normalitat

Segons les dades del Ministeri de Sanitat la pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana ha arribat al risc baix, ja que hui estan ocupats per malalts de Covid-19 l'1,97% dels llits dels hospitals. És la primera vegada des del 2 de juliol que aquest indicador epidemiològic baixa del 2%, on situa el Ministeri de Sanitat el llindar de la nova normalitat.

També canvia de nivell de risc la incidència acumulada a 7 dies per cada 100.000 habitants, que se situa en 24,32, cosa que fa que estiga en el nivell baix de risc segons el document semàfor del Ministeri de Sanitat.

Malgrat la millora en ambdós indicadors epidemiològics, el nivell de risc del País Valencià continua sent baix, ja que tant la incidència acumulada a 14 dies com la positivitat continuen descendint però es mantenen encara en aquest nivell. Pel que fa a la incidència està en 55,65, vora tres punts menys que els 58,43 casos per cada 100.000 habitants d'ahir dilluns. D'altra banda, la positivitat se situa en el 5,39%, unes dècimes per sota del 5,57% d'ahir.

També et pot interessar

stats