La Comunitat Valenciana clama contra la llibertat de La Manada

Una vintena de municipis valencians han acollit concentracions i manifestacions de protesta contra la decisió judicial de deixar en llibertat els cinc condemnats.

Milers de persones es manifesten a València
Milers de persones es manifesten a València / Kai Foersterling (Efe)

València, Alacant, Elx, Castelló, Vila-real... Una vintena de municipis valencians han acollit aquest divendres actes de protesta contra la decisió judicial de deixar en llibertat els cinc condemnats per abús sexual amb prevalença a una jove madrilenya, a Pamplona en Sant Fermí del 2016, els coneguts com a membres de La Manada.

El més nombrós ha sigut el de València, que ha començat a la Delegació del Govern i que, a pesar d'estar convocat com a concentració, finalment ha recorregut diversos carrers del centre de la ciutat. Milers de persones han clamat contra aquesta decisió amb lemes com "Si ens toquen a una, ens toquen a totes" i "No és no". El nou delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, ha baixat a la concentració per a conversar amb les persones concentrades perquè, segons ha dit, "fins a la setmana passada, jo estava en aquestes concentracions". Fulgencio ha assegurat que el Govern d'Espanya és molt respectuós amb les decisions judicials, però que "una altra cosa es compartir-ne el fons". Després s'ha reunit amb diverses representants dels col·lectius convocants.

A Castelló han sigut vora 500 les persones concentrades a la plaça de Maria Agustina. L'Assemblea Feminista del País Valencià, la plataforma convocant, considera que la justícia ha quedat "totalment deslegitimada" amb aquesta decisió. Anna Gimeno, integrant del col·lectiu Alerta Feminista, ha denunciat que és necessari que el sistema judicial "interprete la legislació des de la perspectiva de gènere" per a acabar amb "una justícia patriarcal", al mateix temps que ha reivindicat que la justícia siga "equànime i justa, independentment de qui estiga darrere signant les sentències i resolucions".

Segons dades d'aquesta plataforma, en el primer trimestre del 2018 han augmentat un 28% les violacions en tot l'Estat, i més d'un 6% a la Comunitat, on s'han denunciat 31 violacions.

També et pot interessar

stats