La Comunitat Valènciana arriba aquesta setmana al pic de contagis, segons els experts

Un estudi de la universitat d’Elx ha desvelat que la velocitat de propagació s’ha endarrerit

Els experts asseguren que la Comunitat Valenciana arribarà al pic màxim de contagis aquesta setmana / À Punt NTC

Les últimes dades de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública mostren que, a pesar de l'increment de casos de la variant òmicron al nostre territori en les últimes setmanes, la capacitat de contagi s'hi ha alentit. De fet, des que va començar l'any, cada vegada els positius de covid creixen menys. Segons un estudi fet a la universitat d'Elx, es preveu que el pic d'aquesta onada arribe al llarg de la setmana a la Comunitat Valenciana, abans que a la resta d'Espanya.

"La Comunitat Valenciana s'avançarà uns dies a la resta del territori, estem millor que la mitjana nacional. Això indica que el pic màxim serà aquesta setmana, dimecres o dijous", ha aventurat en declaracions a À Punt NTC Santiago García Cremades, professor de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Santiago Elena, viròleg i investigador del CSIC, ha explicat que a partir d'aquest moment caldrà estudiar la velocitat de baixada de la corba de contagi, en què caldrà tindre en compte el canvi de protocols de detecció del virus. Segons Rafael Ortí, president de la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, ha detallat que molt probablement la corba tindrà forma d'altiplà allargat, "ja que la relaxació de les mesures preventives i la sensació de seguretat de les vacunes poden allargar un poc més els contagis".

Ortí també ha assenyalat que l'impacte es notarà, sobretot, en la població ingressada als hospitals, que correspon en la majoria als no vacunats. "Podríem dir que estem en una situació favorable", ha afirmat.

També et pot interessar

stats