La Comunitat Valenciana afronta una jornada de nits tropicals i equatorials amb mínimes per damunt de 20 graus

Vora huitanta municipis no baixaran de 25 graus aquesta nit

En morat, els municipis on les mínimes no baixaran de 20 ºC, i en rosa, els municipis on no baixaran de 25 ºC / À Punt NTC
21 d'agost 2023 - 17:16

La Comunitat Valenciana patirà aquest dilluns nits especialment càlides. Una mirada ràpida a la previsió de temperatures nocturnes per a aquesta nit deixa una fotografia en què tots els municipis valencians superaran els 20 graus de mínima. Això implica una nit tropical, i fins i tot en alguns no baixaran de 25 graus, fet que representa una nit equatorial. Una situació que ja no és extraordinària.

El cap de la unitat del son de l'Hospital de la Ribera, Francisco Javier Fuertes, explica que, quan les persones no tenen "capacitat de baixar la temperatura corporal, el son és molt fragmentat i molt interromput". "Dormim molt malament", assenyala.

La temperatura ambient de confort per al cos se situa entre 16 i 18 graus. Per damunt d'aquests valors es comença a notar inquietud tèrmica. La melatonina s'inhibeix i això té conseqüències cognitives emocionals i metabòliques.

"Els llençols transpirables s'han de canviar perquè, si de la nit anterior estan carregats d'humitat, encara transpiraran menys", adverteix Francisco Javier Fuertes, en un dia en què vora huitanta municipis superaran durant la nit els 25 graus de mínima.

També et pot interessar

stats