La Comunitat Valenciana acollirà finalment 25 menors procedents de Ceuta

Inicialment estava prevista l'arribada de 13 xiquets, als quals se sumen ara 12 més que anava a rebre La Rioja

Diversos xiquets caminen per una teulada en tractar d'escapar de la nau de primer acolliment del polígon del Tarajal, a Ceuta.
Diversos xiquets caminen per una teulada tractant d'escapar del la nau de primer acolliment al polígon d'El Tarajal, a Ceuta / Europa Press

La Comunitat Valenciana acollirà finalment 25 menors procedents de centres de protecció de Ceuta, i no 13 com estava previst inicialment, per la impossibilitat de La Rioja de rebre més de cinc menors, segons ha explicat la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Un total de 200 menors dels que van arribar a Ceuta la setmana passada seran distribuïts entre les comunitats autònomes en funció de la seua disponibilitat.

Oltra ha confirmat en diversos moments al llarg dels últims dies la seua disposició a acollir sempre que fora precís. Aquest dimarts, la vicepresidenta ha fet declaracions sobre aquest tema al final del Consell Territorial de Serveis Socials, en el qual s'ha acordat la distribució de les 200 places d'acolliment per a menors no acompanyats que ja estaven en centres de protecció de Ceuta per a alliberar espai i acollir els que van arribar la setmana passada a la ciutat autònoma de manera irregular.

La Comunitat inclourà aquests menors en la seua xarxa ordinària, sense necessitat d'una infraestructura afegida, segons ha explicat Oltra, qui ha agregat que el Consell Territorial de Serveis Socials ha aprovat un fons extraordinari de cinc milions, dels quals 562.000 euros correspondran a la Comunitat Valenciana.

Puig demana un acord institucional sobre menors

Preguntat a Alacant per aquest tema, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha situat la "humanitat per damunt de qualsevol altra qüestió" i ha demanat un "acord institucional" per a l'acolliment de menors per part d'altres comunitats quan es donen situacions com la de Ceuta.

El responsable del Consell ha reiterat que la Comunitat Valenciana "ha mantingut sempre la mateixa posició" i que s'han oferit a Ceuta i també ho va fer a Canàries. "En una situació d'aquestes característiques, la humanitat està per damunt de qualsevol altra qüestió", ha agregat.

També et pot interessar

stats