La Comunitat Valenciana acollirà 13 dels 200 menors arribats a Ceuta que aplegaran a les autonomies

El president de la Generalitat i la vicepresidenta primera han defensat la disposició del Consell de ser solidaris amb aquesta crisi humanitària

Diversos xiquets caminen per una teulada en tractar d'escapar de la nau de primer acolliment del polígon del Tarajal, a Ceuta.
Diversos xiquets caminen per una teulada en tractar d'escapar de la nau de primer acolliment del polígon del Tarajal, a Ceuta. / Europa Press

La Comunitat Valenciana acollirà 13 dels 200 menors que arribaren aquesta setmana a Ceuta i que es repartiran per les diferents autonomies. Aquesta és la xifra oficial que s'ha conegut aquest dijous. El Consell ha deixat clara la seua disponibilitat a acollir els menors que li correspongueren segons els criteris de població, situació econòmica, etc. La xifra suposa un 6,3% de tots els menors.

Els responsables dels serveis socials de les comunitats autònomes i del govern espanyol es van reunir ahir dimecres per a estudiar una resposta conjunta a la situació dels menors no acompanyats que han arribat a Ceuta aquesta setmana, arran de la crisi migratòria sorgida a la ciutat autònoma.

El mateix dia, la vicepresidenta primera del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va deixar clara la disposició del Consell. I aquest dijous ha sigut el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha reivindicat "la solidaritat" del poble valencià amb els xiquets de Ceuta. Puig, durant la sessió de control a les Corts, ha defensat l'oferiment d'Oltra i aquesta postura davant de les crítiques de Vox. La síndica de Vox, Ana Vega, ha censurat "l'efecte crida" que considera que va realitzar aquest dimecres la vicepresidenta del Consell i ha sostingut que "on millor estan és al seu país amb les seues famílies".

Puig ha recalcat que "no parlem de cap invasió de xiquets", com ha assenyalat la portaveu de Vox, sinó "d'un sentiment humanitari fonamental per a la immensa majoria de la societat valenciana".

Per la seua part, Oltra ha explicat que la seua oferta atén la demanda d'"ajuda" del Govern de Ceuta per a "acollir xiquets que en aquests moments estan en el sistema de protecció i que acaben d'arribar", perquè es puga fer un seguiment de la seua història i comprovar si tenen família per a retornar-los. "Això és el que fa un país decent", ha destacat en diverses ocasions. La consellera ha deixat clar que "sempre que un govern autonòmic, amb independència de qui governe, ens demane ajuda, la tindrà". "Només es fa un estat decent des de la base de la col·laboració institucional, és el que fem i continuarem fent per una qüestió humanitària i de col·laboració institucional amb el govern espanyol", ha aclarit.

També et pot interessar

stats