La comunitat mèdica ix als carrers de València per a denunciar la seua “precarietat laboral”

La protesta l’ha convocada l'organització Metges Units pels seus Drets i ha tingut lloc en diverses ciutats d'Espanya.

Imatge de la manifestació
Imatge de la manifestació / MUD

Una manifestació de metges i metgesses ha recorregut aquest dissabte el centre de València per a dir “prou a la precarietat laboral” i a les esperes “interminables” en la sanitat pública, així com per a reclamar més personal sanitari. “No tenim mans per a assistir tots els pacients que s'acumulen en les llistes d'espera”, han advertit.

La protesta, convocada per l'organització Metges Units pels seus Drets (MUD) i que ha tingut lloc en diverses ciutats d'Espanya, ha partit de la plaça de Sant Agustí i ha culminat a la plaça de la Mare de Déu, amb els professionals distribuïts en files, guardant distàncies de dos metres entre ells i equipats amb bates i mascaretes.

A l'inici de la mobilització, s'ha llegit un manifest que ha reivindicat “una sanitat que cuide els seus pacients i els seus treballadors. Que acabe amb les llistes d'espera per a cirurgies i proves, i que faça contractes dignes als seus treballadors. Que augmente el temps que es dedica a atendre els pacients en les consultes i que permeta uns descansos raonables als metges després de les guàrdies. Que fomente una atenció humana i amb criteris científics, i que també dignifique la formació dels seus especialistes”.

També et pot interessar

stats