Les comissions de fogueres d'especial inicien el muntatge dels monuments

Diumenge de matí s'alçarà el remat de la foguera oficial de 20 metres d'alçada.

Els comissionats de Sagrada Família, foguera de categoria especial, descarreguen el camió
Els comissionats de Sagrada Família, foguera de categoria especial, descarreguen el camió / Menchu Illán

Amb motiu del 90 aniversari de la festa de fogueres, les nou comissions de fogueres que enguany planten en categoria especial disposen de permís per a començar el muntatge. Al llarg del dia han arribat als diferents districtes les grans peces i el muntatge es farà de manera  progressiva des de hui i fins dimarts.  

Entre d’altres, a la foguera Sagrada Família, el camió-góndola ha arribat d’Oliva, a la Safor, del taller Palacio i Serra. En aquesta foguera, que tindrà 18 metres d’alt, tres dels protagonistes són tres grans constructors de fogueres, com són Pedro Soriano, Ramón Marco i Gastón Castelló. Amb el lema, "La nostra història és sagrada" el remat será una palmera amb un cavallet de mar i una bellesa.

També a La Cerámica han dut les peces, en esta ocasió d’Aldaia. “Mentiders” és el nom del monument, de 17 metres d’alçada, obra de Vicent Llàcer que critica el polítics i les seues “veritats a mitges”. També Hernán Cortés és una altra de les fogueres especials que ha aprofitat el dissabte de matí per a transportar el ninots més grans. El seu autor, Fede Molinero, considera molt arriscada l’operació d'alçat del remat de la foguera, que pesa 4.000 quilos. Té previst fer-ho diumenge a la nit.

Les sis fogueres especials són Carolines Altes, Polígon de Sant Blai, Sèneca-Autobusos, Diputació-Renfe, Florida-Portatge, Florida La Vinya.

Foguera oficial

Els operaris del taller de Pedro Espadero,  artista de la foguera oficial, han començat de bon matí a armar "La Font dels desitjos",  la foguera oficial. Diumenge de matí alçaran la gran peça central, que es col·locarà a 20 metres d’alt. Ho faran amb una grua especial.

També et pot interessar

stats