La Comissió Europea denunciarà a Espanya per la contaminació de Madrid i Barcelona

L'organisme assegura que no s'ha reaccionat davant la preocupació per reduir els alts nivells de contaminació atmosfèrica.

La Comissió Europea denunciarà a Espanya per la contaminació de Madrid i Barcelona
La Comissió Europea denunciarà a Espanya per la contaminació de Madrid i Barcelona

La Comissió Europea durà Espanya davant la justícia per no respectar els nivells de contaminació atmosfèrica a les ciutats de Madrid i Barcelona. Segons l'organisme, no s'hi han pres mesures urgents per a millorar la qualitat de l'aire, fet que els portarà a denunciar el país davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

La Comissió Europea ja ha portat davant del TUE Alemanya, França, Hongria, Romania, Itàlia i el Regne Unit per casos similars, però el maig passat va decidir parar l'expedient d'Espanya en l'última fase, etapa que obriria la porta a importants sancions econòmiques. No obstant això, els alts nivells de contaminació a les dues principals ciutats espanyoles, els va dur a seguir amb el pla, que suposarà la culminació d'un expedient d'infracció obert contra Espanya des de fa més de quatre anys.

Així, ara s'obri un procés que portarà diversos anys i que, com ja ha ocorregut amb la contaminació de les aigües per la falta de depuració, podria acabar en sancions. Amb tot, primer, haurà d'existir una sentència del tribunal europeu que ratifique l'incompliment d'Espanya. Després, si persisteixen els incompliments, la comissió tornaria a portar el país davant el tribunal i aquesta vegada sí que se sol·licitaria una sanció.

També et pot interessar

stats