Comencen a vendre's els viatges de l'Imserso després de 21 mesos

El govern espanyol assegura que el programa social tindrà aquesta temporada un impacte econòmic de 279 milions d'euros

La campanya de turisme social 2020-2021 arriba amb retard / À Punt NTC

Comença la campanya 2021-2022 de turisme de l'Imserso, després de 21 mesos de parada. Hi ha disponibles 816.000 places, que començaran a disfrutar-se des del 10 de gener. A la Comunitat Valenciana podran reservar-se des d'aquest dijous. Amb el programa social 2021-2022, es reinicien aquests viatges, molt anhelats pels pensionistes, després de la suspensió de la passada campanya pel coronavirus.

El govern espanyol va aprovar el 22 de juny el programa de l'Imserso amb l'objectiu que els beneficiaris pogueren demanar les places des de l'1 de juliol i que els viatges s'iniciaren a l'octubre, cosa que suposava ja per si uns terminis molt ajustats (en una campanya normal els plecs se solen aprovar al març). Els recursos presentats davant del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TARC) pels hostalers de Benidorm i Costa Blanca (Hosbec) i per la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) van retardar encara més el procés. 

Aquestes associacions recurrents es queixaven que el baix preu oferit no cobria els costos de l'allotjament però, segons la resolució del TARC, les condicions del plec són justes.

Impacte econòmic de vora 280 milions d'euros

El govern espanyol assegura que aquest programa social tindrà aquesta temporada un impacte econòmic de 279 milions d'euros. Les agències de viatges no són tan optimistes. La primera causa d'aquest escepticisme dels hotelers és el retard amb què comença i la segona és la situació actual de la pandèmia, amb els contagis de covid en augment.

Tot i això, l'associació d'hostalers de Benidorm i Costa Blanca (Hosbec), confia que aquest mercat, que dona treball a 12.000 persones a la Costa Blanca, torne a estabilitzar-se el 2022.

També et pot interessar

stats