Comencen les proves de seroprevalença a la Comunitat Valenciana

En total, es faran 6.600 proves a famílies de més d’un centenar de poblacions.

VÍDEO | Comencen les proves de seroprevalença a la Comunitat Valenciana

Aquest dimecres han començat a fer-se les proves de l'estudi de seroprevalença que ha posat en marxa el Ministeri de Sanitat. En total, a la Comunitat Valenciana es faran 6.600 proves a famílies de més d'un centenar de poblacions. L'objectiu principal és saber quin percentatge de la població ha estat afectada per la Covid-19 i definir així quin grau d'immunitat hem adquirit contra aquest coronavirus.

Amb l'estudi de seroprevalença anomenat ENE-Covid es podrà conéixer el percentatge de població que s'ha infectat, ha superat la malaltia i, per tant, ha generat anticossos que, en teoria, els protegirien de reinfeccions. Els resultats definitius es coneixeran en tres setmanes, quan es repestica de nou la prova.

Del total de 6.660 proves, 2.400 es realitzaran a les comarques del sud, 2.940 a les de València i 1.320 a les del nord. S'ha triat una mostra de llars, representativa de la població valenciana. La participació és voluntària i les persones seleccionades per a participar en l'estudi reben una telefonada, majoritàriament, des del seu centre de salut o dispositiu assistencial.

Quan la persona accepta formar part de l'estudi, en la majoria dels casos se li dóna cita en el seu centre de salut o dispositiu assistencial habilitat a aquest efecte per a realitzar l'enquesta i l'extracció de la mostra destinada a l'estudi. En cas d'existir algun tipus de limitació de mobilitat, s'acudirà al domicili.

Un total de 72 famílies del departament de salut d’Alcoi participaran en l’estudi

Un total de 72 famílies del departament de salut d’Alcoi, que inclou localitats de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, participaran en l’estudi estatal. L’Institut Nacional d’Estadística ha seleccionat tres zones censals amb 24 famílies cadascuna: una en la localitat d’Ibi-Riu de les Caixes, una altra a Alcoi-La Fàbrica i una altra a Cocentaina. El consistori alcoià ha informat, en un comunicat, que s’està telefonant a les persones seleccionades per a preguntar si volen participar voluntàriament en l’estudi.

També et pot interessar

stats