Comencen les proves d'accés a la universitat a la Comunitat Valenciana

Durant tres dies, més de 22.500 estudiants s'examinen per a poder accedir a alguna universitat

Imatge d'arxiu de les proves de selectivitat de 2020 a Alacant
Imatge d'arxiu de les proves de selectivitat del 2020 a Alacant / À Punt NTC

Un total de 22.511 alumnes estan citats des de hui fins al dijous 9 de juny a la convocatòria ordinària de les proves d’accés a la universitat (PAU), on posaran a prova els seus coneixements en allò que han aprés durant el batxillerat. Els exàmens estaran supervisats per 1.485 professors i professores, repartits en 55 tribunals.

L’estudiantat s’examinarà almenys, de cinc assignatures, les de la fase obligatòria: castellà, valencià, història d’Espanya, un idioma estranger i una de les quatre assignatures troncals generals, segons la modalitat de batxillerat que s’haja estudiat: Matemàtiques II, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II, Llatí II o Fonaments de l’Art II. 

En total, en la PAU es faran fins a 24 proves, entre les assignatures obligatòries i les optatives. De fet, l’estudiantat que es presenta a la fase obligatòria pot presentar-se en la fase voluntària a qualsevol de les altres dènou assignatures: les tretze troncals d’opció (de qualsevol modalitat), les tres troncals generals o els tres idiomes estrangers.

Segons el calendari de proves, la primera és sobre història d’Espanya i comença a les 9:30 hores. L’últim examen serà el dia 9 a les 13:50 hores, on l’estudiantat podrà escollir entre grec, alemany, francés, italià i arts escèniques. En cas de solapar-se exàmens en l’horari, el tribunal comunicarà a l’estudiant quin examen es farà en el moment de l’horari i quan es farà l’altre examen coincident. 

El més esperat: els resultats

Segons ha indicat la Conselleria d’Educació, la correcció d’exàmens començarà el mateix divendres dia 10 i s’espera que les notes estiguen publicades el dia 17 de juny al voltant de les 13:00 hores. A partir d’aquest moment, l’estudiantat tindrà un període de tres dies, del 20 al 22 de juny fins a les 14:00 hores, per a demanar una revisió. 

Quant a la convocatòria extraordinària, les proves es desenvoluparan els dies 5, 6 i 7 de juliol del 2022. Les qualificacions es donaran a conéixer a partir de les 17:00 hores del dia 13 de juliol, i la petició de revisió dels exàmens es farà els dies 15, 18 i 19 de juliol fins a les 14:00 hores.

En la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital es poden consultar les últimes novetats, obtindre resposta a les qüestions més freqüents o entrar al portal de l'alumnat, així com tindre accés a models d'exàmens d'anys anteriors amb la finalitat de facilitar la preparació de la pròxima convocatòria de les proves d'accés a la universitat.

També et pot interessar

stats