Comencen les obres per a convertir la Corredora d’Elx en zona de vianants

L’Associació de Comerciants del Centre sol·licita que s’ajornen a l’any que ve per tal de recuperar-se de la crisi originada per la pandèmia.

Inici de les obres aquest 3 d’agost
Inici de les obres aquest 3 d’agost / À Punt NTC

Les obres per a convertir en zona de vianants el carrer de la Corredora d’Elx han començat aquest matí a la plaça de Baix, on se situa l’edifici històric de l’ajuntament. El govern fa gala d’aquesta transformació del nucli antic de la localitat, mentre que l’oposició assegura que tindrà efectes negatius en els sectors comercial i de restauració a causa dels treballs que es prolongaran fins el mes de novembre.

“Vam demanar a l’ajuntament que feren la zona per a vianants, però paralitzant les obres fins l’any que ve. Nosaltres podríem haver tingut un marge de temps per a recuperar-nos”, ha explicat a À Punt NTC Jaime Javaloyes, president de l’Associació de Comerciants del Centre d’Elx. El termini d’execució serà de tres mesos, amb la idea que l’actuació finalitze abans de la campanya de Nadal i que no cause més perjudicis als comerços de la zona centre. “Volem retornar al centre el protagonisme urbà i comercial que ha anat perdent amb el creixement de la ciutat”, ha expressat l’alcalde socialista Carlos González, per a qui aquesta actuació aconseguirà dinamitzar el teixit comercial de la localitat. En la mateixa línia s’ha pronunciat la regidora d’Urbanisme, Ana Arabí, qui ha defensat la transformació per tal de tindre una ciutat “més verda i sostenible” i la possibilitat d’optar al títol de capital verda europea 2030.

El portaveu del PP, Pablo Ruz, ha considerat que aquest emblema de la legislatura és una obra “no prioritària” i una mostra de “l’allunyament de la realitat” del govern. “Mai en la història, un polític havia fet tant per destruir i arruïnar a comerciants, hostalers i veïns de la seua ciutat després de tres mesos de confinament en els quals no han tingut ingressos”, ha assegurat Ruz en referència a l’alcalde. Al seu torn, la portaveu de Ciutadans, Eva Crisol, ha considerat que aquestes obres “no fan més que acabar d’asfixiar uns negocis que es troben en una situació molt delicada a conseqüència” dels efectes de la crisi sanitària de la Covid-19.

La nova plaça de Baix tindrà un gran mosaic a manera de paviment per a evocar la tradicional ceràmica de l’art ibèric amb motius il·licitans, alhora que s’eliminarà qualsevol obstacle per a convertir-lo en un gran espai per a usos diversos. Les peces de granit que s’extraguen del paviment es reutilitzaran per a la conversió de l’actual calçada, que s’anivellarà i s’hi construirà un paviment continu amb il·luminació incrustada.

També et pot interessar