Comença la campanya de voluntariat d’Ontinyent contra el foc

Vora quaranta persones conformen l’equip que fa faena cada dia per a detectar incendis o males praxis

Un dels voluntaris d'"Ontinyent contra el foc" en les tasques de vigilància / À Punt NTC

Estiu significa calor i calor són possibles incendis, més encara en un diumenge que ja s’ha convertit en el dia més calorós d'enguany. Per això, des de fa deu estius es posa en marxa la campanya "Ontinyent contra el foc". Vora quaranta persones conformen el voluntariat que cada dia fa faena per a detectar incendis o males praxis a la capital de la Vall d'Albaida.

Carmen, Sergio i José són tres voluntaris d'"Ontinyent contra el foc". Com cada matí, ixen preparats per a vigilar el terme. “Un dia com hui estem més pendents de zones altes més concretes i fem una vigilància més estàtica”, explica Sergio Gandia. “Si veiem un filet de fum ens posem en contacte amb l’observatori de Vallada, que posa en marxa tots els mitjans”, afig.

Abans de començar, fan un curs de formació amb totes les indicacions a tindre en compte. “T’expliquen més o menys com s’hi ha d’actuar si veiem un conat d’incendi o com intervindre amb la gent que està fent coses incorrectes”, explica Carmen Pastor.

El nivell de premergència de risc a l'interior de la província de València aquest diumenge és alt o extrem segons la zona, per això la faena del voluntariat és fonamental per a detectar o previndre les flames.

Des que està en marxa aquest programa, Ontinyent no ha patit incendis importants. Fins el 15 de setembre el voluntariat d’Ontiynent contra el foc estarà en marxa, esperant, això sí, no haver de donar cap avís d'incendi.

També et pot interessar

stats