Comença a vendre's la nova targeta SUMA de transport metropolità de València

Aquest dilluns entra el funcionament la nova targeta, que ve acompanyada d'una reducció dels preus i de les zones establides

Persones pujant al metro a València
Persones pujant al metro a València

Els usuaris del transport públic de l'àrea metropolitana de València poden adquirir a partir d'aquest dilluns la targeta SUMA. Aquesta nova modalitat integra per primera vegada en el mateix preu els viatges en Metrovalència, EMT, Metrobús i Rodalies de Renfe.

Amb l'entrada en vigor de SUMA entra també en funcionament el nou mapa zonal, que se simplifica i passa de quatre zones a dos. En el cas de Metrovalència, n'hi ha també una tercera formada exclusivament per la parada Aeroport. Per tant, la zona A inclourà la ciutat de València i la zona B els municipis pertanyents a l'àrea metropolitana del Camp de Túria, Camp de Morvedre i de la Ribera.

Una altra novetat que s'inclou al mapa aquest dilluns és una àrea de solapament que permetrà als viatgers moure's per l'àrea metropolitana i que facilitarà que el 90% dels viatges es facen pagant una sola zona. Aquesta la conformen els municipis pertanyents a l'àrea metropolitana de l'Horta.

Canvi de tarifes del transport públic de València i l'àrea metropolitana
Canvi de tarifes del transport públic de València i l'àrea metropolitana / À

D'altra banda, s'hi produeix una doble baixada de preu, ja que a banda de la reducció de les zones, la tarifa també serà més barata. En total el preu es reduirà entre un 11% i un 55%, si es comparen amb els títols actuals.

Les noves targetes SUMA es podran carregar en les antigues targetes Mobilis. Per tant, no caldrà comprar una targeta nova. Només serà necessari el que té l'usuari és una TuiN personalitzada o una altra targeta personalitzada de Metrovalència.

També et pot interessar

stats