Comença el termini per a triar escola: consulta el mapa dels centres educatius valencians

La incorporació del districte únic és la gran novetat del procés d’admissió del curs 2024-2025

Comença el termini d’una setmana perquè trie escola l’alumnat que cursarà primària o infantil durant pròxim curs escolar. Des d’este dijous i fins al pròxim dijous 6 de juny, la Conselleria d’Educació tindrà habilitat el procés telemàtic d’admissió d'eixes etapes educatives a la Comunitat Valenciana. 

El procediment s’afig al dels cursos de formació professional, que ja es van habilitar el 24 de maig. El següent torn serà el de l’estudiantat de l’ESO i Batxillerat, que podrà fer les sol·licituds de plaça a partir del 4 de juny. Les escoles oficials d’idiomes (EOI) són les últimes en el calendari anunciat per la conselleria (amb inscripcions a partir del 17 del mateix mes), mentre altres centres d’educació de disciplines com ara les esportives, musicals o artístiques, treballen amb calendaris específics. 

Terminis d'admissió de sol·licituds per al curs 2024-2025
Terminis d'admissió de sol·licituds per al curs 2024-2025 / Conselleria d'Educació

Amb l’actual procés de baremació, el sector educatiu valencià reestrenarà el districte únic, la novetat estrela anunciada l’equip de govern del PP i Vox per al curs 2024-2025. El nou sistema amplia a tot el municipi l’anomenada àrea d’influència de cada centre; és a dir el conjunt de direccions cadastrals que s'atribueixen a una escola o institut. Estes àrees d'influència, en els cursos passats, estaven limitades a zones concretes en els municipis grans. El canvi implica que totes les famílies que visquen o treballen dins del terme municipal obtindran els deu punts de manera general per a tots els centres d'eixa localitat. Cal tindre en compte, però, que en casos excepcionals en zones rurals, l’àrea d’influència pot incloure diversos municipis. 

Això implica, per exemple, que aquells alumnes de primària que tinguen com a àrea d’influència la ciutat de València, obtindran la màxima puntuació per ubicació d'habitatge o lloc de treball en 186 centres segons dades de la conselleria (90 d'ells públics, 92 concertats i 4 privats). En el cas d'Alacant, el total és de 88 centres (52 públics, 31 concertats i 5 privats), i 55 en el cas de Castelló de la Plana ( 36 públics, 14 concertats i 5 privats).

Els centres educatius també recuperen enguany la possibilitat d’assignar un punt en funció de criteris propis. Altres de les novetats en l’admissió escolar serà la pujada de punts per a famílies amb ingressos baixos, beneficiaris de la renda valenciana d’inclusió, famílies nombroses o monoparentals. També per als xiquets i joves que tinguen pares treballant als centres educatius o que cursen estudis professionals de música, dansa o esport d’alt rendiment.

També et pot interessar

stats