Comença la temporada de nius de tortuga, amb la primera posta de 109 ous a Elx

L'Oceanogràfic n'ha arreplegat 21 per a poder assistir el naixement de les cries i ha traslladat la resta a la platja protegida del Carabassí

Primers ous de tortuga de l'estiu, a la platja d'Elx
Primers ous de tortuga de l'estiu, a la platja d'Elx / Oceanogràfic de València

Comença la temporada de posta de tortuga a la Comunitat Valenciana. La Fundació de l'Oceanogràfic de València ha anunciat este dimarts la troballa d'un niu amb 109 ous de l'exemplar Careta careta a la platja dels Arenals d'Elx (Baix Vinalopó). D'estos, n'han arreplegat 21 per a poder assistir el naixement de les cries. La resta han sigut traslladats a la platja protegida del Carabassí, on desclouran.

Precisament fa uns dies es va veure la primera tortuga eixint de la mar a la platja d'Oriola (Baix Segura) per a fer el niu. Els exemplars solen eixir fins a l’arena en les nits d’estiu per a pondre. L’exemplar en qüestió portava un transmissor col·locat pels especialistes de la Universitat de València i la Politècnica de València que permet seguir-li el rastre a través de satèl·lit, i això ha constatat el seu camí.

L'Oceanogràfic ha recordat que la col·laboració ciutadana és essencial per a la protecció. "Si veus una tortuga en l'arena, telefona a Emergències 112 perquè s'active el protocol de la Xarxa d'Encallaments", han indicat.

El projecte Head-Starting de la Fundació va nàixer precisament amb la finalitat d'ajudar les tortugues marines. Dins d'este pla, treballen braç a braç diversos investigadors, voluntaris i també veterinaris que localitzen els exemplars, i a més ajuden en les tasques de cura i vigilància d'estes tortugues.

També et pot interessar

stats