Comença la reconstrucció de la cúpula de l'església de la Mare de Déu de Sales, a Sueca

L'estructura original es va clevillar fa onze mesos per les fortes pluges, i ara el veïnat espera veure la nova cúpula, més lleugera i d'un altre color, que mantindrà la seua forma característica

Comença la reconstrucció de la cúpula de l’esglesia de la Mare de Déu de Sales, a Sueca
Paco Morrió
Paco Bernabeu
22 de setembre 2021 - 17:20

A Sueca, a la Ribera Baixa, comencen les obres de la cúpula de l'església de la Mare de Déu de Sales, que porta el nom de la patrona de la ciutat. L'estructura es va clevillar fa onze mesos per les fortes pluges i l'amenaça aquests dies de més pluja podria posar en perill la reconstrucció, per la qual cosa el veïnat mira al cel.

Ja han arribat els ferros de la bastida, que indiquen que la reconstrucció de la cúpula ja comença. El moment actual el veïnat el defineix amb només tres paraules, però dites amb molt de sentiment: "Ja era hora, ja era hora". El novembre passat caigueren 500 litres per metre quadrat a Sueca i aquesta emblemàtica construcció es va badar de dalt a baix.

L'estructura es va clevillar fa onze mesos per les fortes pluges
L'estructura es va clevillar fa onze mesos per les fortes pluges / À Punt NTC

Els arquitectes han ideat una nova cúpula, més lleugera i sense perdre la seua forma tan característica. Amb aquesta solució, ha triomfat el projecte que busca no perdre la singular forma, com ha explicat Lluís Cortés, arquitecte de la restauració: "Es tracta de restaurar l'estructura metàl·lica que hi ha" i que pel coure que portarà a l'exterior adoptarà un color verd.

Pesarà 6 tones i no les 60 d'ara. I pel que fa al nou color que tindrà -el verd- alguns, com el rector-administrador de l'església, hi veuen el verd de l'esperança d'un nou temps". Encara que hi ha opinions per a tots els gustos.

L'obra s'acosta al mig milió d'euros, que cobrirà la mateixa parròquia amb les donacions dels fidels. El poble ara confia que es complisquen els terminis i que l'obra estiga acabada en quatre mesos. Mantenen la confiança que el 14 de febrer, dia de la patrona, estiga tot a punt per a la celebració.

També et pot interessar

stats