La cúpula de l'església de la Mare de Déu de Sales de Sueca, en procés de recuperació

El novembre passat els 500 litres per metre quadrat que van caure van danyar l’estructura.

Sueca espera l'informe dels arquitectes sobre l'estat de la cúpula de l'església de la Mare de Déu de Sales / À Punt NTC

Sueca espera en aquests moments l'informe dels arquitectes sobre l'estat de la cúpula de l'església de la Mare de Déu de Sales, patrona de la capital de la Ribera Baixa. A causa del fort temporal de novembre passat, l'estructura ha patit molts danys i ara estudien les opcions per a reparar-la.

Des del segle XVIII és la cinquena cúpula de la parròquia i està situada a 30 metres de terra. Ja fa més de cent dies que està tancada i encara podria estar-hi més temps. Segons ha assegurat a À Punt NTC l'arquitecte del projecte, Lluís Cortés, els danys són més "greus" del que es pensava inicialment. A més, l'estructura podria afonar-se per tot el que ha passat.

Davant d'això, hi ha dues solucions: la primera, tornar a la solució inicial, "quan es va fer l'estructura metàl·lica de planxa de zinc", que donaria un altre color a l'estructura. La segona, repetir l'estructura, una opció més costosa. "El cost només del material serien 100.000 euros", ha conclòs Cortés.

També et pot interessar

stats