Comença l'enderroc de l'hotel Arenales del Sol a Elx

Els treballs per demolir aquest edifici de 1963, i que ha estat tancat des de fa dècades, han començat amb la retirada d'una tona d'amiant

Obres de demolició de l'hotel
Obres de demolició de l'hotel / À Punt NTC

"Ja era hora", explicava Alejandro Padilla, veí de la zona, mentre observa l'enderroc de l'hotel Arenales del Sol, d'Elx (Baix Vinalopó). L'enderroc de l'edifici ha provocat una gran expectació encara que no unanimitat d'opinions. Una veïna lamentava el fet i remarcava que l'hotel donava vida a la zona. "Són molts llocs de treball. Si està mal fet, s'ha d'arreglar", emfatitza. Siga com siga, aquest edifici, símbol de l'activitat urbanística d'una època ja passada, comença aquest dimarts a ser història.

Des de primer hora del matí s'ha començat la retirada de fins a una tona d'amiant, un material molt utilitzat durant els anys 60 quan es va construir aquest hotel (1963), el que ha permés avançar posteriorment en les obres de demolició.

L'edifici ha estat tancat des de fa dècades. L'hotel va ser el primer edifici que es va construir en aquesta zona. Ubicat a nou quilòmetres de la ciutat d'Alacant, l'hotel va tancar el 1979. Els anys huitanta, l’hotel es va declarar en ruïna. Una empresa va guanyar el 2015 la concessió per a la rehabilitació. Però les obres, que començaren el 2017, es van considerar il·legals.

També et pot interessar

stats