L’Ajuntament d’Elx demana a Costes que enderroque part de l’hotel Arenales del Sol

Es tracta d’un emblemàtic edifici que als anys seixanta va ser símbol de modernitat i progrés.

Esquelet arquitectònic de l'Hotel Arenales del Sol, a Elx
Esquelet arquitectònic de l'Hotel Arenales del Sol, a Elx / À Punt NTC

L'hotel Arenales del Sol va ser als anys seixanta un símbol de modernitat i progrés. Ara és una immensa carcassa a peu de platja, i per a alguns veïns amb els quals ha parlat À Punt Notícies, “una vergonya”, i un “niu de rates i de mosquits, amb aigua podrida al soterrani”.

Als anys huitanta, l’hotel es va declarar en ruïna. Una empresa va guanyar la concessió per a la rehabilitació. Però les obres, que començaren el 2017, van ser considerades il·legals.

Ara ha acabat el termini perquè l'empresa tire avall la part nova, però no ha mogut fitxa, motiu pel qual l'Ajuntament ha demanat que s’enderroque.

“Ja hi ha una orde de demolició, per això des de l’Ajuntament hem sol·licitat a la Direcció Provincial de Costes que l’execute de forma subsidiària”, ha explicat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Elx, Ana Maria Arabid.

Costes treballa perquè s'aprove la caducitat de la concessió dels anys seixanta. Una vegada aprovada, podria enderrocar-se l'edifici sencer, no només la part nova.

"Si iniciem els tràmits ja, molt probablement estarem en condicions d’arribar a l’estiu del 2021 sense aquesta imatge”, assegura Arabid.

Mentrestant, els banyistes gaudeixen de la platja a l'ombra d'aquest esquelet arquitectònic.

També et pot interessar