Comença el juí per la mort d'un jove de 24 anys durant la plantada del xop a Planes

L'alcalde admet que en 2012 no es disposava d'un pla de seguretat ni de personal sanitari.

VÍDEO | Comença el juí per la mort d\'un jove de 24 anys durant la plantada del xop a Planes

Aquest dilluns ha començat a Alacant el juí per la mort d'un jove de 24 anys durant la plantada del xop al municipi de Planes, al Comtat, en maig de 2012. L'alcalde de la localitat, Javier Sendra, i l'exregidor de Festes, Vicent Català, s'asseuen al banc dels acusats per homicidi imprudent. 

Els fets van ocórrer la vesprada del 19 de maig de 2012 quan, durant la plantada del xop, l'arbre va caure i va ferir mortalment Juan Vicente Cardona, que participava amb els amics de la festa. La família del jove pensa que l'accident es podria haver evitat amb més mesures de seguretat.

Sense pla de seguretat ni sanitaris

Sendra ha reconegut que la celebració de la plantada del xop en 2012 no comptava ni amb un pla de seguretat ni amb personal sanitari perquè "no havia passat mai res".

El primer edil ha explicat que l'ajuntament "sí que va autoritzar i va ser conscient" del tall de carrers i del festeig, però que es va assabentar de l’incident "una vegada va arribar al lloc dels fets".

L'alcalde ha manifestat que es tracta d'un festeig en el qual participen menors i que no es té cap control des de l'ajuntament sobre els participants. 

Per la seua banda, Català ha declarat que els materials utilitzats passaven una revisió anual per part d'un funcionari de manteniment. 

També et pot interessar

stats