Comença el juí a dues infermeres de l'hospital de Vinaròs per la mort el 2018 d'una xiqueta de vint mesos

Les sanitàries estan acusades d'un delicte d'homicidi imprudent per administrar a la menuda una dosi letal de glucosa.

Hospital comarcal de Vinaròs
Hospital comarcal de Vinaròs / À Punt NTC

Als jutjats de Vinaròs ha començat aquest dilluns el juí a dues infermeres de l'hospital comarcal de la capital del Baix Maestrat que el novembre del 2018 van estar implicades, presumptament, en la mort d'una xiqueta de vint mesos. La Fiscalia demana per a les infermeres tres anys de presó i tres d'inhabilitació a cadascuna. L'acusació eleva la pena a quatre i sis anys, respectivament.

Primera jornada del juí al Palau de Justícia de Vinaròs amb la declaració de les infermeres implicades, per la mort de la xiqueta, i dels pares de la menor. Les declaracions s'han centrat al voltant de l'administració del sèrum de glucosa a la criatura, que va ingressar a l'Hospital Comarcal de Vinaròs amb vòmits i diarrea per una gastroenteritis.

Les infermeres al·leguen que van seguir les indicacions pautades i que cap metge no va atendre la xiqueta fins que va començar a convulsionar, malgrat la demanda dels pares. La família només vol justícia i el seu advocat, Rubén Darío, demanen que s'impose la pena sol·licitada, ja que "després de la instrucció, s'ha demostrat que la responsabilitat va ser de les dues infermeres".

L'advocat de la família, Rubén Darío / À Punt NTC

També et pot interessar