Comença a funcionar el sistema d’avisos d’emergències a través del mòbil

El sistema avisarà tots els usuaris que es troben en la zona de risc davant un perill provocat per incendis, inundacions o accidents químics

Incendi forestal que va des de les Alcubles fins a Begís, Teresa, Toràs i Altura
Incendi forestal de Begís del passat estiu / Rober Solsona (Europa Press)

Des d’aquest dimecres, en qualsevol moment, pot rebre al seu mòbil una alerta que l’avisarà de protegir-se d’incendis, inundacions o accidents químics que puguen suposar algun risc per a la població. Es tracta del sistema Es-Alert, fins ara en proves, que permet donar avisos d'alerta generalitzada a la població d’una zona determinada en situacions d'emergència o catàstrofe.

Les alertes s'enviaran de manera automàtica a tots els telèfons mòbils localitzats en la zona afectada per algun d’aquests fets, un procés conegut com a 112 invers.

Aquest sistema, que impulsa el Ministeri de l’Interior en col·laboració amb els centres d’emergències autonòmics, estarà disponible en qualsevol part del territori espanyol amb cobertura de telefonia mòbil, siga 2G, 3G, 4G o 5G, segons concreten des de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències.

D’aquesta manera, les administracions públiques, siguen estatals, autonòmiques o locals que detecten o prevegen alguna d’aquestes situacions, com puga ser la previsió de pluges torrencials, que puguen suposar un perill imminent per a les persones i béns, comunicaran la situació al Centre Nacional de Seguiment i Coordinació d’Emergències perquè aquest organisme genere una alerta generalitzada i immediata en la zona de risc.

El principal avantatge d’aquesta nova ferramenta de comunicació, a més de la immediatesa, és que sols s’avisarà la població realment en risc, que es trobe dins del perímetre considerat perillós.

Garantia d'avís a tota la població

Així, si algun usuari, puntualment està en una zona de risc, per exemple per la seua estada vacacional, en detectar les antenes de telefonia la seua ubicació, rebrà també l’avís i es garanteix que el conjunt de la població en risc està advertida.

S’avisarà, segons detallen des d’Emergències, d’inundacions, incendis, fenòmens meteorològics adversos, volcànics o accidents químics, entre altres emergències.  

També et pot interessar

stats