Les comarques del nord parlen més valencià que castellà en les xarxes socials

L’enquesta de l’ús social del valencià assenyala que la meitat de la ciutadania usa la llengua en Facebook, Twitter i WhatsApp.

Les comarques del nord parlen més valencià que castellà en les xarxes socials
Les comarques del nord parlen més valencià que castellà en les xarxes socials

La meitat de les persones que usen Facebook, Twitter i WhatsApp a les comarques del nord ho fan en valencià. Són dades de l’enquesta de l’ús social del valencià de la Conselleria d’Educació. Segons aquestes dades, a les comarques castellonenques fan servir més el valencià que el castellà, el 51% dels usuaris i les usuàries, davant del 48,5% a les comarques centrals i el 31% a les del sud. “La societat valenciana ha augmentat els coneixements del valencià a tots els efectes”, ha assenyalat el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

Unes dades que, segons el director general, tenen a veure amb les polítiques de promoció de la llengua que s’han dut a terme en l’administració valenciana i també per la posada en marxa de la radiotelevisió pública valenciana. Trenzano destaca també les perspectives de futur de l’ús del valencià, que segons aquesta enquesta, al voltant del 84% de la ciutadania valenciana pensa que el valencià s’hauria d’usar més en el futur.

En aquest sentit, Trenzano considera que l’elevat ús de la llengua en les xarxes socials és un reflex de com es comunica la gent jove, el principal sector de població present en aquests canals. “La majoria dels joves empra a hores d’ara el valencià en les xarxes socials”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats