Les colònies de gats paralitzen les obres del PAI d'Altea

Dues associacions animalistes han aconseguit que un jutjat pare temporalment les obres en una sentència pionera a l'estat espanyol

Gats d'una de les colònies felines d'Altea / À Punt NTC

La presència de diverses colònies de gats en els terrenys on està projectat el pla d'actuació integral d'Altea (Marina Baixa) han aconseguit paralitzar les obres de manera temporal, fet que representa una resolució pionera i històrica a tot l'estat espanyol. Les associacions animalistes Bigatos i Somos Gos han aconseguit parar el Pla Belles Arts, que s'està construint just al costat de la facultat que la Universitat Miguel Hernández d'Elx té ací.

Segons la resolució, les obres no es podran reprendre fins que l'Ajuntament reubique els animals en un lloc segur. "Ara hi ha un precedent i ja saben que les colònies felines existeixen, que els gats comunitaris existeixen i que s'han de tindre en compte a l'hora de prendre decisions de govern", explica l'advocat de les associacions animalistes, Eloi Sarrió.

Així i tot, el dictamen també obliga totes dues associacions a dipositar 20.000 euros en concepte de garantia, una exigència sobre la qual les organitzacions demanen un aclariment: "La veritat: és sorprenent que algú puga pensar que disposem d'aquest capital", declara Rafaela Fisher, presidenta de Bigatos.

Tot i que la notificació de la interlocutòria és de dijous, les màquines han tornat a treballar aquest dissabte com si no haguera passat res, un fet que ha alertat les associacions animalistes: "Normalment els dissabtes no es treballa en les obres, i estaven les excavadores, els camions, els tractors, tots treballant", comenta Fisher. L'Ajuntament d'Altea disposa ara de tres dies per a presentar al·legacions, però la decisió judicial és ferma.

Aquesta notícia coincideix amb el Dia Internacional dels Drets Animals, que se celebra aquest diumenge 10 de desembre.

També et pot interessar

stats