Dos col·legis de València i un d'Alacant aproven la jornada continuada per al curs 2024-25

L’any que ve 772 col·legis de la Comunitat Valenciana —un 56,4% del total— oferiran jornada continuada

El CEIP Santa Bàrbara de Benifaió tindrà jornada contínua a partir del curs 2024-2025
El CEIP Santa Bárbara de Benifaió tindrà jornada continunada a partir del curs 2024-2025 / Generalitat Valenciana

Tres col·legis de la Comunitat Valenciana —el CEIP Santa Bárbara de Benifaió, el CEIP Mariano Jornet Perales de Bèlgida i el concertat San Juan de la Cruz d'Alacant— han votat a favor de la jornada continuada per al curs 2024-2025, per tant, l'any vinent modificaran l'horari escolar.

Després de presentar els centres la documentació pertinent i obtindre l'informe favorable de la Direcció General d'Ordenació Educativa i Política Lingüística, les famílies de sis centres de la província de València i dos de la d'Alacant han votat aquest dilluns. Es necessitava un 55% de vots favorables sobre el total del cens per a poder autoritzar la jornada continuada, segons ha informat la Generalitat.

A la província de València van votar les famílies d'aquests CEIP: Les Eres, de l'Énova; L'Horta, de Paiporta; Bisbe Hervàs, de Puçol; Lluís Vives, de la Pobla de Vallbona; Santa Bárbara, de Benifaió, i Mariano Jornet Perales, de Bèlgida. A la província d'Alacant, van votar els pares i mares del col·legi concertat San Juan de la Cruz d’Alacant i del CEIP Mestre Canaletes d’Elx.

En concret, podien votar la modificació de la jornada escolar per al pròxim curs 1.823 pares i mares de València i 550 d'Alacant. Del total del cens, han participat en el procés 1.176 pares i mares de València —un 65%—, i 402 d'Alacant —un 73%—.

En la sol·licitud inicial presentada pels centres havia d'haver-hi majoria de dos terços del claustre i del consell escolar, i en la votació de les famílies, un 55% de vots favorables sobre el total del cens per a poder autoritzar la jornada continuada.

En el CEIP Santa Bárbara de Benifaió, la jornada continuada ha obtingut un 74,48% dels vots a favor; en el CEIP Mariano Jornet Perales de Bèlgida, el 75,86%, i en el col·legi concertat Sant Joan de la Creu a Alacant, el 74,11%. Per tant, el curs que ve canviaran l'horari.

Els centres que sol·licitaren fer la consulta, però que finalment no han sigut autoritzats, han rebut un informe de la Direcció General d'Ordenació Educativa i Política Lingüística que justifica la raó d'aquesta desestimació, segons ha informat la Generalitat.

Amb els tres centres que han decidit hui canviar el seu horari, 772 col·legis de la Comunitat Valenciana oferiran jornada continuada el curs escolar 2024-2025, un 56,4% del total.

També et pot interessar

stats