El col·legi El Campico de Xacarella despatxa el director per propiciar l'admissió de xiques

Educació només podria sancionar el centre, concertat i vinculat a l'Opus Dei, si l'afectat denuncia acomiadament improcedent i els tribunals li donen la raó.

L'Escola Familiar Agrària El Campico de Xacarella
L'Escola Familiar Agrària El Campico de Xacarella / À Punt NTC

L'Escola Familiar Agrària El Campico de Xacarella (Baix Segura), un centre concertat de Secundària i Batxillerat propietat de la Federació Valenciana d'Escoles Agràries (EFA), ha acomiadat el director, Óscar de Santiago, després que ell es posicionara a favor que onze xiquetes foren acceptades el curs 2020-2021. El centre, vinculat a l'Opus Dei, segrega per sexes i fins ara només admetia xics en educació Secundària. El director denuncia que l'han fet fora com a represàlia.

En un primer moment el col·legi El Campico va denegar l'accés a les onze xiquetes del poble que van demanar l'acces a secundària. Però les famílies es van mobilitzar amb el suport del director del centre i van al·legar davant la Conselleria d'Educació fins aconseguir que les admeteren el pròxim curs. Amb poc més 2.000 habitants, El Campico és l'únic centre que ofereix ensenyament secundari a Xacarella. Fins ara les xiquetes del poble havien de desplaçar-se a localitats veïnes quan arrivaben a l'ESO perquè l'ideari del centre religiós defén l'educació segregada en aquest nivell.

L'alcaldessa de Xacarella, Pilar Díez, ha fet pública una carta de l'exdirector on denuncia que ha sigut cessat per impulsar que les alumnes no foren discriminades en l'admissió al cicle de secundària per raó de sexe.

En la missiva, el director indica que el passat 12 d'agost Domingo González Sanchis, president de la Federació de EFAS de la Comunitat Valenciana, li va dir que estava acomiadat pel tema de les xiques". "Calia tallar el cap de qui es posicionara a favor de la no discriminació, a favor de la igualtat d'oportunitats", afirma.

L'exdirector, després de quasi una dècada treballant per a l'EFA, ha sigut acomiadat als 55 anys, amb 6 fills i la seua dona en l'atur. En la carta es mostra desesperat i molt indignat per ser víctima d'una persecució ideològica. Óscar de Santiago recorda que durant els anys en què ha estat al càrrec de la direcció de la EFA el centre ha passat de 150 alumnes a 600, ha sanejat els comptes i ha ajudat milers d'alumnes a formar-se.

Fonts de la Conselleria d'Educació han confirmat a À Punt que només podrien sancionar el centre en cas que l'exdirector denuncie un acomiadament improcedent i els tribunals li donen la raó.

També et pot interessar

stats