Col·lectius trans demanen el cessament d'Isabel García al capdavant d'Igualtat

Les plataformes denuncien que la nova directora de l'Institut de les Dones ha fet discursos "obertament transfòbics"

Col·lectius trans demanen el cessament d'Isabel García enfront del Ministeri d'Igualtat
Col·lectius trans demanen el cessament d'Isabel García enfront del Ministeri d'Igualtat / Europa Press

Col·lectius trans s'han concentrat aquest dimarts a la porta del Ministeri d'Igualtat per a demanar el cessament de la nova directora de l'Institut de les Dones, Isabel García, pels seus discursos "obertament transfòbics", en una manifestació convocada per la Federació Plataforma Trans.

L'acte ha tingut lloc aquest dimarts al matí, quan el col·lectiu ha intentat entregar al Ministeri d'Igualtat una petició a la qual s'han adherit més de 5.000 firmes que "exigeixen" a Ana Redondo al "cessament immediat" de García, segons ha precisat la presidenta de la Federació Plataforma Trans, Mar Cambrollé, en declaracions als mitjans. "No ha volgut baixar ningú a arreplegar-la", ha lamentat.

"S’ha acabat", "si no hi ha destitució, ministra dimissió", "si no hi ha destitució, fora de l'orgull", "si no hi ha destitució, hi haurà fúria trans" o "el feminisme és inclusiu" han sigut alguns dels lemes que han cridat els participants.

"Hui és un dia trist per a nosaltres però també ple de ràbia, perquè no cessarem fins que aquesta dona quede destituïda i, si no ho fa, demanarem la dimissió de la ministra per incompetent". Aquestes són les paraules que ha exposat Cambrollé per a afegir que, si no aconsegueixen l'objectiu, duran a terme una "campanya activa" en les eleccions europees, així com en les eleccions autonòmiques, "dient que votar el PSOE és votar odi, és votar transfòbia".

Per la seua banda, la presidenta de l'Associació Eufòria Famílies Trans-Aliades, Natalia Aventín, ha recordat que aquesta situació sembla un déjà-vu, quan "el PSOE no volia tramitar la llei trans". "La violència no s'esborra amb una disculpa", ha assegurat per a agregar que "no esborrarà el mal que han fet a les famílies, no esborraran que les persones menors de dotze anys no aparegueren en la llei, perquè ells no van voler i no esborrarà tot el mal que han fet". A més, ha manifestat que persistiran fins que es destituïsca García i ha denunciat que el PSOE, en aquest moment, no està representant "les persones més vulnerables".

El nomenament d'Isabel García com a nova directora de l'Institut de les Dones es va produir el 28 de desembre. El mateix dia, la Federació Plataforma Trans i Eufòria Famílies Trans-Aliades van demanar a la ministra d'Igualtat, Ana Redondo, que revocara la designació i que, en el seu lloc, posara al capdavant "una dona que defense totes les dones, també les trans".

En aquesta línia, van denunciar que García "ha mantingut discursos obertament transfòbics i antidrets trans, durant la tramitació de la llei" i van indicar que "les retallades de drets dutes a terme per Ayuso, amb la derogació d'aspectes fonamentals de les lleis trans i LGTBI de la Comunitat de Madrid i els arguments esgrimits per a això, estan en els mateixos marcs ideològics que defensa Isabel García".

També et pot interessar

stats