Col·lectius antiracisme llancen la campanya #CrememElRacisme

Entre altres denuncien les derives xenòfobes i antisemites del coronavirus.

La comissaria de la Policia Nacional que acull el CIE de Sapadors a València en una imatge d'arxiu
La comissaria de la Policia Nacional que acull el CIE de Sapadors a València en una imatge d'arxiu / Europa Press

Durant el dia internacional contra el racisme, nombrosos col·lectius de la Comunitat Valenciana i altres parts de l'estat espanyol s’han organitzat per a llançar la campanya #CrememElRacisme.

L’objectiu és omplir les xarxes amb totes les seues denúncies i reclamacions. Entre altres, denuncien les polítiques de frontera de la UE, per considerar-les culpables directes del sofriment i la mort del milers de persones; els CIE, per ser presons racistes on es tanca persones que no han comés cap delicte; o la Llei d'estrangeria, per ser la “pedra angular del racisme institucional” a l’estat espanyol.

També denuncien el que anomenen “Acord de la Vergonya”, pel qual Turquia és l’encarregada de detindre les persones migrants que intenten accedir a Europa.

El coronavirus ha incrementat el racisme

A més, Moviment contra la Intolerància ha convidat la població a plantar cara a les "derives xenòfobes i antisemites del coronavirus dels supremacismes de tota mena, a l'estigmatització de malalts i persones majors i, sobretot, a qui per qualsevol motiu ataque la dignitat humana, que és universal i pertany a totes les persones".

També et pot interessar

stats