El grup d'experts recomana prudència al Consell en les mesures d’obertura progressiva

Alerten de l’augment de la circulació del virus i de l’increment en la gent jove, especialment entre els 15 i els 29 anys

Imatge dels bars del centre de València durant la nit
Imatge dels bars del centre de València durant la nit / À Punt NTC

El col·lectiu d'experts que assessora el Consell en l’anàlisi de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana recomana prudència i cautela en les mesures d’obertura progressiva.

Així es desprén de la reunió que han mantingut aquest dilluns amb el president de la Generalitat Ximo Puig, un dia abans de la revisió de les mesures en vigor que durà a terme la Mesa Interdepartamental de la Generalitat contra el coronavirus d’aquest dimarts.

La Generalitat va posar fi al toc de queda i a les limitacions en les reunions socials tant en l'àmbit públic com en el privat des del dimarts 8 de juny. Són dues de les principals novetats de la bateria de mesures que va aprovar el passat dia 3 de juny la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 i que estaran vigents fins a les 23:59 del 30 de juny. 

En la reunió d’aquest dilluns, expertes i experts han alertat que la circulació del virus ha augmentat durant l'última setmana, tot i que aquestes dades no s'estan traduint en un increment de la pressió assistencial als hospitals i les UCI, ja que l'ocupació es manté en valors molt baixos a la Comunitat Valenciana.

Amb tot, tenint en compte l'augment de la incidència, assenyalen que seria convenient actuar amb prudència i cautela en el procés d'obertura progressiva.

Al respecte, han incidit que els contagis s'incrementen més en la gent jove, entre els 15 i els 29 anys, en què la malaltia cursa de manera asimptomàtica o lleu.  Això sí, cal tindre present que poden traslladar el virus a entorns, com el familiar, on hi haja gent no vacunada.

Assessors i assessores del Consell insisteixen a mantindre les mesures de prevenció, en general, especialment la mascareta sempre en interiors i en l'exterior quan no es puga guardar la distància adequada, així com les mesures de ventilació d'espais tancats.

“Les principals estratègies s'han d'orientar a seguir amb el bon ritme de vacunació existent, el rastreig i monitoratge de casos, i la ventilació dels espais interiors”, conclouen.

També et pot interessar

stats