El primer coet espanyol es llançarà a l'espai entre març i abril del 2023

Està construït per l'empresa il·licitana PLD Space

El coet Miura 1
El coet Miura 1 / PLD Space

El llançament del primer coet espacial espanyol a una òrbita espacial baixa des de la base d'El Arenosillo (Huelva), el Miura 1 de l'empresa il·licitana PLD Space, està prevista per a entre els mesos de març i abril del 2023 en funció de les condicions meteorològiques.

El Miura 1 ha sigut desenvolupat íntegrament per PLD Space, amb seu a Elx (Baix Vinalopó), i serà el primer pas per a l'objectiu final del llançament del coet Miura 5 des de la base europea a la Guaiana Francesa, que en un viatge comercial situarà en l'espai xicotets satèl·lits d'empreses privades.

Amb motiu d'una visita a la planta de muntatge de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, el president executiu de PLD Space, Ezequiel Sánchez, ha explicat als periodistes que el repte espacial de la companyia es divideix en dues etapes protagonitzades, respectivament, pel Miura 1 i 2.

El Miura 1 és "un demostrador tecnològic" que permetrà assajar fins al 70% de les tecnologies que s'utilitzaran comercialment en el Miura 5, en 2025. L'empresa té reservades dues “finestres” temporals al març i una més a l'abril per al llançament des de Huelva, en funció de la situació climatològica.

El president executiu de PLD Space ha assegurat que, des d'Elx, la seua companyia està liderant la indústria europea dins del segment dels microllançadores i ha afegit que es tracta d'"una oportunitat d'accedir a una nova indústria que es defineix ara".

PLD Space és una companyia creada fa una dècada per un grup d'emprenedors alacantins dedicada a la fabricació de coets per a transportar satèl·lits de grandària menuda que construeixen terceres empreses per a situar en l'òrbita terrestre.

També et pot interessar

stats