El clauer personalitzat per a tindre sempre a mà el certificat covid

Un empresari valencià crea un clauer de PVC que per una cara porta les dades personals i per l'altra, el codi QR que acredita haver rebut la vacuna

Es multipliquen els gadgets per a portar el certificat covid demanat i no perdre'l / Kai Försterling (Efe)

Conscient que el que imprimeix en paper ho perd i que sol deixar-se oblidat el mòbil, un empresari valencià ha creat un clauer personalitzat amb el certificat covid per a tindre'l sempre a mà, que, davant de la gran acollida dels seus amics, ha començat a comercialitzar per a tot Espanya.

"Tot va sorgir perquè, quan tinc una necessitat per a mi mateix i la cobrisc i m'agrada, la pose a la disposició dels altres", explica Juanfran Peñaranda, gerent de Goatxa, una xicoteta empresa situada al centre històric del barri de Benimaclet, a València, dedicada a personalitzar tota classe de productes, des de tasses fins a gorres, puzles, camisetes i collarets per a gos.

Quan li va saltar en el mòbil la notícia que caldria un certificat covid per a entrar en locals de la Comunitat Valenciana com els bars, el primer que va pensar va ser com portar-lo sempre damunt i no perdre'l, com les claus.

Així és que es va descarregar el certificat de vacunació i va crear un clauer de PVC que, per una cara porta les dades personals i per l'altra, el codi QR que acredita haver rebut la vacuna contra la covid. Tot això, estampat amb calor de manera que "no es ratlla, ni es descoloreix, es pot banyar i no es destrueix", explica.

Quan va enviar fotos als amics perquè li donaren la seua opinió, li van dir que era "molt bona idea" per a les persones majors que porten "un mòbil antic" o per als qui no disposen d'internet en el mòbil o no tenen impressora. També li van començar a demanar que els fera clauers per a ells. Això va fer que una cosa que havia creat per a si mateix i no se li havia ocorregut comercialitzar passara a formar part del catàleg de la botiga.

"El mòbil fa fum" amb les comandes

Així és que des d'aquest dilluns ha començat a comercialitzar els clauers personalitzats amb el certificat covid, a un preu de 9 euros i amb enviaments a tot Espanya. Des de llavors "ha sigut una bogeria, el mòbil fa fum", assegura Peñaranda.

El creador d'aquest producte considera que altres destinataris potencials poden ser "la gent que viatja molt o la que és molt sociable, amb el que li agrada anar als bars", i augura que, donada l'acollida inicial, serà "un èxit".

Altres mètodes enginyosos

Però aquesta no és l'única idea original per a dur el certificat damunt en tot moment sense haver de dependre del telèfon mòbil. A l'empresa de Nules (Plana Baixa) Mipulsid.com n'ha fet polseres.

L'empresa ja es dedicava a fer polseres per a persones amb malalties cròniques amb totes les dades sanitàries per als casos d'emergència, i un dels empleats, Alejandro Bas, ha explicat a À Punt com un dels seus socis distribuïdors a Mèxic els va donar la idea d'utilitzar el mateix sistema per al certificat covid. Després hi ha altres opcions, com ara imprimir el certificat complet en una camiseta o tatuar-nos-el, però a primera vista no semblen tan funcionals.

També et pot interessar

stats