Les clarisses tenen en el seu poder les claus de la Santa Faç

Ho han fet per a garantir la integritat i seguretat de la relíquia.

Les germanes clarisses han emés un comunicat en què reconeixen haver-se emportat dues claus.
Les germanes clarisses han emés un comunicat en què reconeixen haver-se emportat dues claus.

Les germanes clarisses que custodiaven el monestir de la Santa Faç d'Alacant han emés un comunicat en què reconeixen haver-se emportat dues de les claus que obrin el cambril on es guarda la relíquia més venerada pels alacantins. 

Ho han fet conscientment “amb l'únic desig de seguir garantint la integritat i la seguretat de la relíquia” i afirmen que les tenen dipositades “en un lloc sagrat i sota estrictes mesures de seguretat”. En el seu comunicat, les monges asseguren que tant el bisbe Jesús Murgui com elles estan fent gestions perquè en poc de temps puga tornar a haver-hi germanes clarisses resant en el monestir i es comprometen a estar presents quan arribe el moment per a lliurar les claus com sempre han fet. 

Mentrestant, demanen als fidels alacantins que resen perquè el desig de tornar siga prompte una realitat. També conten que s'han traslladat voluntàriament a un altre convent de la seua orde. Esta congregació de religioses contemplatives ocupaven el monestir de la Santa Faç des de fa 500 anys, però dissabte passat el van abandonar perquè només hi quedaven quatre monges. El Vaticà exigeix almenys cinc persones per a mantindre obert un convent. 

També et pot interessar

stats