Les cireres de Serra endolceixen la 16a Fira de la Calderona

Emmarcat en la fira, el municipi també ha celebrat aquest cap de setmana el 50 aniversari del Dia de la Cirera, on els assistents han pogut adquirir aquesta fruita típica de la zona

La 16a Fira de la Calderona a Serra, plena de gom a gom / À Punt NTC

El poble de Serra (Camp de Túria) ha acollit aquest cap de setmana la 16a Fira de la Calderona, una celebració en la qual participen els municipis d’aquesta àrea geogràfica, que inclou Nàquera, Olocau, Marines i Altura.

Els assistents han pogut gaudir aquest cap de setmana d’una cercavila de tabal i dolçaina, de tallers, de productes locals i de paradetes d’artesania. El plat fort, però, ha sigut la celebració del 50é Dia de la Cirera, en què la fruita més tradicional de la zona ha sigut la protagonista.

Tanmateix, els amants de la cirera que s’han desplaçat fins a Serra aquest diumenge per a adquirir-ne s’han trobat que només estava oberta una de les tres parades previstes, ja que dissabte s’havia esgotat pràcticament tota la producció.

Fins a 300 quilos s’han venut en algunes parades, tot i que Serra, a pesar de ser terra de cirerers, ha patit un descens significatiu de la producció a causa de la pujada de les temperatures, cosa que dificulta el cultiu, i de les fortes pluges dels mesos passats.

Durant la fira també s’ha pogut visitar l'exposició fotogràfica sobre el 50é Dia de la Cirera i s’ha fet un reconeixement als fundadors del Centre d'Iniciatives i Turisme de Serra, els quals van decidir celebrar el primer Dia de la Cirera el 31 de maig del 1972.

També et pot interessar

stats