Cinc persones investigades per la mort d'un cavall a Albocàsser

Sis animals més necessitaren diversos tractaments veterinaris en menjar un fenàs en mal estat

Un agent de la Guàrdia Civil recull el fenc
Un agent de la Guàrdia Civil recull el fenàs / EuropaPress

El Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló investiga cinc persones per la mort d'un cavall semental i la indigestió de sis animals més en un estable d'Albocàsser després de ser alimentats amb una partida de fenàs.

Els agents van rebre el mes d'octubre passat la denúncia del propietari d'uns cavalls d'un estable de la localitat, que comunicava que, després d'alimentar-los amb l'última partida adquirida, els set animals van començar a mostrar "problemes seriosos" de salut, que van provocar la mort del semental mentre que la resta va necessitar diversos tractaments veterinaris, amb unes despeses que van ascendir a més de 10.000 euros.

Després de la presa de declaracions i iniciada una investigació, els agents del Seprona van tindre coneixement de la identitat dels responsables del cultiu i distribució del fenàs, alguns d'ells amb domicili en una localitat de la província de Terol, i van comprovar la traçabilitat d'aquesta partida de pastura fins a la venda al ramader.

Per aquests fets han sigut investigades per un delicte de danys les cinc persones que van tractar el producte, des de la seua elaboració i cultiu fins a la distribució al ramader.

També et pot interessar